Innebandy – Här är landslagstruppen till Euro Floorball Tour

By on 21 oktober, 2016
Kim Nilsson och Robin Nilsberth i svenska landslaget. Foto: Per Wiklund

Sveriges herrlandslag spelar sina sista matcher före VM i och med Euro Floorball Tour i Växjö 4-6 november. Nu är truppen uttagen till fyrnationsturneringen – och alla spelare måste prestera.

Huvuddelen av VM-truppen är med så klart, men vi har en del svåra överväganden att göra, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara.

Sverige är regerande världsmästare sedan guldet 2014 i Göteborg. Nu laddar man för att ta ytterligare en titel i Riga när mästerskapet avgörs 3-11 december.

Men först är det dags för tre heta matcher i Euro Floorball Tour (EFT) i Växjö. Sverige ställs mot Finland, Schweiz och Tjeckien 4-6 november.

Vi vill så klart nå upp till spelidéns principer så gott det går. Vi ska försöka spela med fart och hög intensitet. Vi ska visa upp ett bra fokus och att vi kommer att vara ett tungt motstånd att försöka välta omkull om man ska försöka vinna VM-guld. Vi ska bli att räkna med under VM, säger Jan-Erik Vaara.

Det är VM-fokus på truppen som är uttagen. Vaara vill delvis försöka spela ihop sina femmor, och menar att han vill se det absolut bästa från spelarna om de ska kunna knipa en VM-plats till slut.

Det här är det sista framträdandet för vår del innan en VM-trupp tas ut. Det är fortfarande oklart om det är de här 22 spelarna som tas ut, eller om det är någon ytterligare som är ett möjligt alternativ för oss. Huvuddelen av VM-truppen är med så klart, men vi har en del svåra överväganden att göra, säger han.

En spelare som missade den senaste landslagssamlingen, Finnkampen i början av september, var Faluns Alexander Galante Carlström. Han blev utsedd till Årets spelare i fjol och har inlett säsongen på allra bästa sätt med 24 mål på 8 matcher i Svenska Superligan.

Förhoppningsvis har han konserverat sin nuvarande form och ser till att den följer med under EFT. Det innebär ju bara positiva saker för oss, säger Vaara.

Här är truppen till Euro Floorball Tour:

Målvakter
Johan Rehn, IBF Falun
Viktor Klintsten, Storvreta IBK

Backar
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Emil Johansson, IBF Falun
Thomas Holmgren, IBF Falun
Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK
Tobias Gustafsson, Linköping IBK
Anton Karlsson, Linköping IBK
Kasper Hedlund, Mullsjö AIS
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK

Centrar
Johan Samuelsson, Unihockey Tigers Langnau
Alexander Rudd, Storvreta IBK
Joel Kanebjörk, AIK
Jonas Svahn, IBK Dalen

Forwards
Rasmus Sundstedt, HC Rychenberg
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Rasmus Enström, IBF Falun
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Johannes Larsson, IBF Falun
Rikard Eriksson, Warberg IC
Linus Nordgren, FC Helsingborg
Albin Sjögren, Storvreta IBK

Spelschema:
4 november 19.10, Sverige-Tjeckien
5 november 12.40, Sverige-Schweiz
6 november 14.45, Sverige-Finland

Sport | Innebandy
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login