Innebandy | Här är U19-damlandslagets trupp till VM

By on 18 april, 2016

Sveriges U19-damlandslag åker i slutet av april till Kanada för att försvara världsmästartiteln, nu är truppen uttagen.

Som titelförsvarare och när man representerar Sverige finns det inget annat än att gå för guld, säger förbundskapten Åsa Karlsson.

Det finns alla typer av spelare och allt man önskar av en VM-trupp. Så beskriver Åsa Karlsson sitt lag till U19-VM 4-8 maj i kanadensiska Belleville. 

Jag tvivlar inte en sekund på att tjejerna vet vad som gäller och jag känner mig oerhört trygg med det lag vi kommer att ställa på planen i VM. De är fantastiska spelare hela bunten, säger Karlsson.

Sverige är regerande världsmästare och ställs mot Slovakien, Norge och Schweiz i gruppen. Och även om Finland (som spelar i andra gruppen) är det största hotet varnar Karlsson för de andra nationerna.

Ja, det största hotet är så klart Finland. De har med spelare från förra U19-VM och även spelare från A-VM i december. De är riktigt, riktigt bra. Men vi ska också se upp för Tjeckien, Schweiz och även Slovakien som är på uppgång.

Redan 28 april åker landslaget till Kanada för ett VM-läger. Då väntar träningar och andra aktiviteter under ett par dagar, innan mästerskapet drar i gång.

Vi ska komma in i rätt tidsrytm, känna på hotellet, träna och lite annat. Sedan börjar VM och då är det bara fokus på matcherna. Som titelförsvarare och när man representerar Sverige finns det inget annat än att gå för guld.

U19-VM spelas i kanadensiska Belleville 4-8 maj.

Sport | Innebandy
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login