Innebandy – Svensk mästarklass i EFT – och VM-genrepet

By on 6 november, 2016
Alexander Galante Carlström inledde målskytet. Foto: Per Wiklund

Med mindre än en månad till VM spelade Sverige sitt genrep mot Finland i Euro Floorball Tour. I en nästintill fullsatt Fortnox Arena i Växjö visade Sverige mästarklass och vann med 7-2.

Vi statuerar ett exempel på att vi är på god väg, säger Alexander Galante Carlström.

VM i Riga spelas 3-11 december och Sverige är regerande världsmästare. Under söndagen spelades den sista matchen i fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i Växjö – som också var Sveriges sista match inför världsmästerskapet. Och Sverige spände verkligen musklerna när de vann med 7-2.

Det betyder mycket. Vi sa innan att det var dags att spänna musklerna, det var sista matchen före VM. Det är otroligt viktigt att sända signaler till Finland att vi är på väg framåt. Vi är inte hundra procent nöjda med matchen, men vi statuerar ett exempel på att vi är på god väg. Nu siktar vi mot Riga, säger stjärnan Alexander Galante Carlström.

Både Sverige och Finland hade vunnit sina två tidigare matcher mot Tjeckien och Schweiz i helgen, och den sista fighten blev också så jämn som man kunde ana på förhand.

Just Alexander Galante Carlström inledde målskyttet med sitt 1-0-mål efter ett friläge och i slutet av första perioden sköt Tobias Gustafsson 2-0.

Den andra perioden blev lika jämn som den första, och Sverige gick till ledning med 3-2 inför slutakten.

Där rivstartade Sverige och Rasmus Enström gjorde 4-2 efter bara en minut. Kim Nilsson satte 5-2 och Rikard Eriksson 6-2. Med 41 sekunder kvar av matchen körde Johannes Larsson en soloraid, dribblade bort två spelare och satte det sista målet till 7-2.

Det mentala övertaget är jätteviktigt. Det stod och vägde i två perioder, sedan klev vi fram ett snäpp och visade att vi är bättre. 7-2 talar sitt tydliga språk egentligen, men å andra sidan var det jämnt i två perioder, säger Alexander Galante Carlström.