Innebandy – Sverige vaknade och utklassade Norge

By on 5 december, 2016
Ett av Sverige åtta mål mot Norge. Foto: Internationella Innebandyförbundet

Efter två segspelade perioder vaknade Sverige till i den andra gruppspelsmatchen i VM i Riga. I derbyt mot Norge blev det till slut seger med 8-2.

Vi visste vad vi behövde göra, vi visste vad vi gjorde dåligt, säger Kasper Hedlund.

De regerande världsmästarna inledde VM med en 7-2-seger mot hemmanationen Lettland. I den andra matchen, mot Norge, blev det tightare.

Trots 3-0 efter den första perioden, efter två mål av Johannes Larsson och ett av Jonas Svahn, var inte Sverige nöjt.

Den andra perioden saknade också intensitet och i stället för flera blågula mål reducerade Norge till 3-1. Sverige hade svårt att skapa chanser, medan Norge försökte utnyttja kontringar.

Det var tufft. Vi spelade inte jättebra de två första perioderna. När de har hugg i matchen krigar de och sliter för allt de är värda och gör det tufft för oss. Vi sa att vi behövde höja upp allting. Energin, girigheten och beslutsamheten. vi måste trycka dit bollarna när vi har lägen och inte ploja runt, säger backen Kasper Hedlund.

En norsk reducering till 3-2 kom också tidigt i den sista perioden, men bara ett kort tag senare satte Alexander Galante Carlström 4-2 snyggt i nättaket. Två minuter senare gjorde samma Galante Carlström 5-2. Och kort därefter petade Linus Nordgren in 6-2.

Vi visste vad vi behövde göra. Vi visste vad vi gjorde dåligt. Det var bara att vi skulle ta tag i det, men det var lättare sagt än gjort. Men det lyckades vi göra till slut, säger Hedlund.

Matchen slutade 8-2 efter två sena mål av Kim Nilsson och Henrik Stenberg.

Sverige spelar sin sista match i gruppspelet i morgon klockan 15.30 mot Tjeckien, även Tjeckien har två vinster, så matchen gäller alltså gruppsegern.