Innebandy – U19-damerna förlorade mot Finland

By on 4 november, 2016

Uppförsbacken blev för brant. Trots att Sverige spelade upp sig och fick häng på slutet, fick man se sig slagna av Finland i öppningsmatchen av Euro Floorball Tour.

Sverige fick en tuff start mot Finland i öppningsmatchen i Euro Floorbal Tour. Med knappt två mintuer spelade rann Fanny Holmberg igenom och skickade upp 1-0 rakt upp i krysset bakom Lovisa Hedin. Efter en läcker upprullning i powerplay kunde Telge SIBK:s Felicia Forsmark utjämna till 1-1. Men finskorna stressade det svenska försvaret och gick ifrån till 3-1 före första periodvilan.

Vi började lite halvknackigt tycker jag. Vi var alldeles för snälla framför mål. Det ska bara smälla där. Jag vet inte riktigt vad det beror på, kanske var det lite nerver men jag tycker inte vi kan skylla på det heller. Finland gör det bra också, det ska vi inte ta ifrån dem. De sätter sina lägen, säger Ellen Svensson som utsågs till matchens lirare.

Finland ökade på till 4-1 med två minuter spelade av den andra perioden. Men Sverige krigade sig tillbaka. Och det var Jönköpings IK:s urstarka center Ellen Svensson som skickade iväg ett skott från distans som letade sig in i nätmaskorna.

– Jag fick bollen ute på kanten och bågade in och så var det bra trafik framför kassen så då var det inte så lätt för målvakten att ta den, säger hon ödmjukt.

Finskorna var dock mer distinkta i sina avslut och livsfarliga i sina kontringar. De utökade också sin ledning till 6-2 i mittperioden.

Sverige fick ett ypperligt tillfälle att komma tillbaka in i matchen när man tilldömdes straffslag. Men varken där eller i efterföljande powerplay ville det sig. Det började se frustrerat ut i svensklägret. Med drygt sju minuter kvar att spela lättade Frida Ahlstrand in 6-3. Minuten senare var Pixboforwarden framme igen och Sverige hade börjat få häng. Men tiden rann iväg och slutresultatet blev alltså 6-4 i finsk favör.

Det var först i slutet som vi skapade mycket lägen och Finland hade faktiskt ingenting emot oss då. Det måste vi försöka hitta till imorgon så vi är där från början. Det syns när vi väl har bollen så har vi många lägen.

Sverige möter imorgon värdnationen Schweiz. Matchen startar 12.00.