Intresset för investeringar ökar massivt bland svenskarna

Av på 15 april, 2022

Aldrig någonsin tidigare har intresset varit så stort för att investera som just nu bland oss svenskar. Det finns såklart flera olika faktorer som det enorma intresset för investeringar beror på. Många vill såklart få sina sparkapital att växa med tiden som går, vilket inte ett vanligt bankkonto kan erbjuda i och med den obefintliga sparränta som vanligtvis erbjuds hos de traditionella storbankerna.

Faktum är att man i och med den inflation som också sker faktiskt kan förlora delar av sitt sparade kapital om man skulle låta sina sparade slantar finnas kvar på ett vanligt bankkonto, som tur är så har allt flera svenskar även fått upp ögonen för detta.

Många svenskar väljer nu istället att investera delar av sitt sparade kapital i olika typer av värdefulla tillgångar. Aktier, fonder, olja, guld och fastigheter är några exempel på vanliga tillgångar som svenskarna investerar allt mera frekvent i. Utöver dessa nyss nämnda tillgångar så är också kryptovaluta en otroligt populär tillgång som växer i Sverige och internationellt sett för varje dag som går.

NFT växer så att det knakar

Kryptovaluta introducerades på marknaden 2010 av Satoshi Nakamoto när han lanserade världens första kryptovaluta, Bitcoin. Idag finns flera olika typer av kryptovalutor på marknaden och där alla har det gemensamt att det är en digital valuta som man köper och säljer genom en av flera olika krypto börser som enbart finns tillgängliga online.

När det gäller investeringar i kryptovalutor så har “Non-Fungible Token” (förkortas NFT) totalt exploderat i intresse de senaste månaderna. NFT kan beskrivas som en digital tillgång som är lagrad i en så kallad blockkedja och där tillgången lagras i en digital plånbok, exakt på samma sätt som Bitcoin även är.

Det som skiljer NFT och kryptovalutor som just Bitcoin åt är att man i kryptovalutor kan investera i mindre enhet medan man i en NFT alltid måste köpa enheten i sin enhet. Exempel på NFT kan även vara värdefull konst till exklusiva klädmärken.

En NFT är omöjlig att kopiera eller att förfalska och kan alltid spåras tillbaka till sin ursprungliga ägare. Detta har gjort att stora företag som exempelvis Louis Vuitton och BBC har börjat att skapa tillgångar i NFT i allt större utsträckning.

För köparen av en exempelvis exklusiv väska från Louis Vuitton så innebär ett köp genom NFT alltid en 100%-ig säkerhetsstämpel då varan alltid kommer att vara äkta och unik.

NFT anses även att fortsätta att växa som digital tillgång just på grund av att tillgången alltid kommer att vara unik för köparen samt att alla köp görs utan några som helst mellanhänder samt såklart att det även finns pengar att kunna tjäna för den som önskar investera i tillgången. Om du önskar lära dig mera om NFT och alla dess fördelar så rekommenderar vi dig att läsa mera på kryptovaluta.info.

Ekonomi | Sverige
Örebronyheter

Källa: Contentalot

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in