Intresset för svensk padel exploderar – nu med odds och i direktsänd tv

Av på 23 maj, 2020

För bara några år sedan var padel helt främmande för de flesta svenskar, men nu har sporten vuxit i rekordfart. Trots det är det nog få som kunde gissa att sporten skulle visas i SVT på bästa sändningstid – eller att det skulle finnas odds på svensk padel.

På söndag är det dags för den tredje delen av SVT:s specialsatsning ”Utmanarmötet”. Det betyder i sin tur att SVT sänder innesporten padel för första gången någonsin – och det i direktsändning från Padel Arena Frihamnen i Göteborg. Strax efter att nyheten blev känd gick det även att spela på matcherna. Detta tack vare de lokala oddssättarna hos spelbolaget Coolbet, som dessutom har följt sportens utveckling med stort intresse. 

“Vi har haft ögonen på sporten ett bra tag, och nu när SVT plockade upp bollen var det ingen tvekan om att vi skulle erbjuda odds på matcherna” säger Petter Lundmark, Marknadschef på Coolbet.

Först ut är damernas match mellan rutinerade Åsa Eriksson och Billie Gajic som utmanar SM-mästarna Antonette Andersson och Baharak Soleymani om vilket par som är bäst i Sverige nu. Sedan väntar WPT-satsande Calle Knutsson och Daniel Windahl som utmanar SM-mästarna Pierre Bonfré och Viktor Stjern.

“Det inte enkelt att som första bolag någonsin erbjuda odds på den här typen av matcher, och framförallt herrarnas match är svårtippad men Knutsson och Windahl, som har siktet inställt på världstouren, måste ändå vara strået vassare än svenska mästarna ” avslutar Lundmark.

Oddsen utmanarmötet i padel
Antonette Andersson / Baharak Soleymani – Åsa Eriksson / Billie Gajic 1.25 – 3.60
Carl Knutsson / Daniel Windahl – Pierre Bonfré / Viktor Stjern 1.60 – 2.20

Oddsen är hämtade från Coolbet.com

Sändningstid
Utmanarmötet i padel sänds på söndag den 24 maj klockan 15.00-17.55 i SVT1 och SVT Play. Chris Härenstam kommenterar tillsammans med gästexpert Andréas Johansson.

Sport | Regionalt
Örebronyheter

Källa: Coolbet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in