Invigning av Experimentum – Varberga förskolors återbrukscenter.

Av på 14 februari, 2013

Genom ett unikt samarbete med Tullängsskolan och ett stort antal lokala företag öppnar nu Varberga förskolors återbrukscenter Experimentum.

Mötesplats för kreativt lärande

Tanken är att Experimentum ska vara en mötesplats för kreativt lärande. Under våren har engagerade företagare bidragit med rest- och spillmaterial till verksamheten.

– Allt material kan förvandlas, omvandlas och återanvändas gång på gång, säger Karin Ericsson Torén, ateljerista vid Varberga förskolor. Att vi nu har tillgång till Experimentum gör att vi kan bidra till en ökad miljömedvetenhet och hållbar utveckling, genom att materialen får nytt liv.

– Rent praktiskt fungerar det så att barnen kommer till Experimentum för att arbeta vidare med projekt som de satt igång på förskolan, säger förskolläraren Veronica Rosmark Jonsson. Här kan de utforska material som vi kanske inte har i den ordinarie förskoleverksamheten. Vi har fått in allt från
kakelplattor och tapeter till fälgar, glasögon, olika typer av plexiglas och ventilationsrör. Experimentum blir en utmärkt plats för barns kunskapande och lärande tillsammans, till exempel genom byggande och konstruktion, allt utifrån barnens intressen och skaparglädje!

– Nu i starten vänder vi oss till de förskolor som ingår i intraprenaden Varberga förskolor, men vi vill gärna utveckla konceptet och hoppas att fler förskolor kan ta del av det så småningom, fortsätter Veronica Rosmark Jonsson.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in