Ipads till Noras elever – digitalt kliv framåt

Av på 9 oktober, 2018
Varje sjundeklassare i Nora kommun får nu tillgång till en egen Ipad att använda i skolarbetet

Nu tar Noras elever ett rejält kliv framåt i sin digitala agenda, under måndagen startade utdelningen av ipad till elever i 7-an på Karlsängskolan. Totalt kommer 120 elever att få var sin ipad i höst.

På det här sättet kommer vi att kunna erbjuda en mer varierad undervisning genom att vi nu också får bättre tillgång till både digitala läromedel och verktyg, säger Monica Aspemyr, rektor vid Karlsängskolan. Eleverna får möjlighet att lära sig vanliga program för att skriva, göra tabeller och bilder. Men dessutom får vi också möjlighet att undervisa mer kring digital källkritik och etik och inte minst kring förhållningssätt på sociala medier.

Eleverna behåller sina ipad under tre år på högstadiet. Nästa höst får en ny kull sjundeklassare var sin Ipad och året därefter ytterligare en kull. Därefter finns det Ipad även för kommande årskullar och Karlsängskolans högstadieelever har fått tillgång till digitala hjälpmedel under sina tre år vid skolan. Kostnaden är 102 kronor per elev och månad.

Det här är en viktig framtidssatsning som gör att Nora kommun kan behålla sin placering som framstående skolkommun också i framtiden, säger Ulla Bergström (S), ordförande i barn- och ungdomsutskottet under den gångna mandatperioden och den som ligger bakom budgetsatsningen.

Länet | Nora
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in