Iris Bergcrantz släpper singel kommer till Makeriet

Av på 2 april, 2022
Foto: Nadja Hallström

Nu släpper skånska sångerskan och kompositören Iris Bergcrantz ”Det gåtfulla folket” som är en del utav hyllningsalbumet till Olle Adolphson som kommer den 15/4. 

Iris Bergcrantz har tidigare sjungit både jazz och folkvisor (och annat också), så melodiskt passar det utmärkt att sjunga Olle Adolphsons visor, 
– Bengt Eriksson 4/5 (HIFI)

Iris röst har beskrivits som känslofull, klangrik och vacker. Om några veckor släpper hon albumet Trasighet och Fransar. Här har hon valt sina favoritkompositioner av Olle Adolphson, och albumet blir ett resultat av hennes personliga röst i storslagna arrangemang, i samband med Olle Adolphsons otroligt unika sångskatt. 

– Det gåtfulla folket beskriver så bra hur det är att vara barn. När jag sjunger låten tänker jag på min systerdotter och blir rörd. Hon är ett och ett halvt, och för henne kan en plastflaska vara lika värdefull som en dyr leksak. Hon har så fantastisk fantasi. Vi borde alla ta fram vårt inre barn mer och leka fram kreativitet, snarare än att göra något på grund av prestige och tvång , berättar Iris Bergcrantz.

Iris Bergcrantz kommer till Makeriet den 21 Maj.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Kulturaktiebolaget

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in