Irja Gustavsson lämnar sina politiska uppdrag

Av på 26 mars, 2020
Irja Gustavsson lämnar sina politiska uppdrag under hösten 2020.

Irja Gustafsson (S) meddelar att hon kommer att lämna sina politiska uppdrag i Lindesbergs kommun under hösten 2020. Hon meddelar detta redan nu för att ge valberedningen och Socialdemokraterna god tid att välja en efterträdare, enligt ett pressmeddelande.

Irja Gustafsson är sedan 2014 ordförande i kommunstyrelsen, tillväxtutskottet (med ansvar för bland annat kommunala kultur- och fritidsverksamheten), utskottet för stöd och strategi, styrelseordförande i kommunala bolaget Linde Stadshus AB och ledamot i kommunfullmäktige.

”Att vara kommunstyrelsens ordförande är för det mesta spännande och roligt men jag känner att det är dags att lämna vidare klubban till en ny person. Då hinner den nya sätta sig in i frågor och arbeta sig in i rollen i god tid innan valet 2022. Jag vill tacka alla som stöttat mig, som har diskuterat frågor med mig, och alla medborgare som haft synpunkter på olika saker. Tillsammans gör vi Lindesbergs kommun bättre”, förklarar Irja Gustavsson i pressmeddelandet.

Irja Gustafsson kommer att fortsätta med sina politiska uppdrag till dess att en efterträdare är vald av kommunfullmäktige.

Länet | Lindesbergs Kommun
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in