IT bolaget Consid växer vidare i raketfart

By on 11 april, 2017

Konsultföretaget Consid stängde årets första kvartal med ett resultat på 60 nyanställningar. Något som i IT-branschens ständiga jakt på kompetens ses som minst sagt uppseendeväckande.

Företagets vd Peter Hellgren har dock inga planer på att sakta ner ”jag är övertygad om att vi redan tidig höst passerar 500 medarbetare”.

Det snabbväxande konsultföretaget Consid anställde 120 nya medarbetare under 2016, en siffra de under 2017 års första kvartal redan nått med 50 %. Företagets strategi har sedan begynnelsen varit att satsa på att locka till sig duktiga medarbetare, vilket vi har kunnat se i ett ändlöst antal offensiva marknadskampanjer. Företagets vd, Peter Hellgren, är övertygad om att företagets frammarsch och utblick 2017 kommer ge glöd till en fortsatt positiv rekryteringstrend:

– Kraften i de digitala kanalerna och de digitala affärsmodellerna har aldrig varit starkare och Sverige och Norden sitter i förarsätet på en digital transformationsvåg som kommer att beröra varje industri, varje företag och varje individ. Allt tyder på en fortsatt högtryck i branschen, där Consid står mitt i den perfekta stormen, därför finns det ingen anledning för oss att växla ner nu – jag är övertygad om att vi redan tidig höst passerar 500 medarbetare.

Consid gick förra året med en vinst på 40 miljoner kronor efter finansiella poster och omsättningen steg enligt bokslutet med 105 miljoner kronor till 465 miljoner. Företaget slår därmed omsättningsrekord för elfte året i rad där koncernen samtidigt levererar den högsta vinsten någonsin i företagets historia. Trots förra årets framgångar menar Hellgren att framtidsutsikten för Consid aldrig har varit bättre:

– Vi har både kunskapen och erfarenheten att hjälpa organisationer som behöver bota sin digitala ångest. Många företag ser möjligheterna med digitaliseringen men behöver en partner för att kunna gå från idé till verklighet. Med tekniken i vårt DNA, svart bälte i kommunikation och fantastiska medarbetare med passion för vad de gör, kan Consids position omöjligen vara bättre. 

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login