Italien tillbaka som charterdestination

By on 1 maj, 2022

Italien är ett populärt resmål som sett ett tapp i resenärer senaste åren. Men i maj lyfter planen återigen till några av svenskarnas favoritöar: Sicilien och Sardinien för första gången sedan sommaren 2019. Nytt hos TUI är även den populära citydestinationen Milano.

Nu kan svenskarna äntligen boka sina resor till sin favoritdestination Italien igen. Det första flyget med TUI lyfter den 18e maj. Sicilien och Sardinien är två populära italienska resmål som nu går att boka charterresor till. Det finns även möjlighet att boka paketresor till Rom och Milano för de som vill känna på storstadspuls.

Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda charterresor till Italien igen. Vi är tillbaka i ny skrud efter pandemin, med uppdaterade och utvecklade hotell runt om i världen. I Italien lanserar vi bland ett helt nytt hotell och en ny destination i Milano. Säger Jan Knutola, produktchef på TUI.

Charter till Sicilien och Sardinien

Anledningarna att besöka Sicilien är många, men ön gör sig allra bäst om du gillar kultur, vackra byar, ett dramatiskt landskap och historia. Sunset Hotel är ett nybyggt och strandnära hotell på Sicilien. Här bor man i ljusa och fräscha rum med modern känsla. Från hotellet är det gångavstånd till den gamla medeltidsstaden Cefalù som bjuder på italiensk småstadscharm, kultur och historia. Calanica är ett familjedrivet hotell som ligger i västra Cefalù. På hotellet bor man i bungalower på klippor som vetter ut mot havet. Calanica har ett unikt läge och är ett bra val för dem som söker lugn och ro under semestern. Blue star Unahotels Naxos Beach Sicilia har Taormina som närmsta grannstad. Det är en liten stad som har en romantisk atmosfär och hög mysfaktor. Hit tar man sig enkelt från hotellet med kostnadsfri busservice. Hotellet har nyrenoverade rum, två poolområden och ligger direkt intill Recanatistranden på Sicilien.

Sardinien är mångas favorit tack vare sina vackra stränder. Ön erbjuder både det lantliga och det exklusiva, lokal sardisk matkultur, lyxiga beach clubs och storstaden Cagliari på sydkusten. Hotellanläggningen Oasis ligger i gröna omgivningar några kilometer utanför Alghero som är en stad med mysig atmosfär bland krogar och glassbarer i gränderna. Den fina Maria Pia-stranden når man med en kort promenad genom pinjeskogen från hotellet.

Paketresor till Rom och Milano

Med TUI kan du boka paketresor till Rom och Milano. Rom är trots sin storlek en av världens mest romantiska städer. Det är perfekt att strosa omkring i staden för att uppleva charmen, men också för att se de maffiga sevärdheterna med ursprung i romartiden. Milano är en drömdestination för den mode- och designintresserade. Staden erbjuder förutom lyxig shopping på imponerande arkitektur, fantastiska restauranger och sport i världsklass. Du kan göra det enkelt för dig och spara tid genom att förboka biljetter till utflykter, klubbar, evenemang och sevärdheter redan innan resan.

Om du bokar en paketresa med TUI omfattas den alltid av paketreselagen för att du ska känna dig trygg och säker. Paketreselagen gäller för alla våra charterresor och reguljärflyg, vilket betyder att du har rätt till fri ombokning eller full återbetalning om din resa skulle bli inställd.

Nöje
Örebronyheter

Källa: TUI

You must be logged in to post a comment Login