Italienska ”Silverstein-Valli Duo” ger konsert i Stripabryggeriet

Av på 18 maj, 2022
Bild: LindeKultur

Fredag 17 juni kl 19:00 är det dags för ännu ett evenemang i Stripa Gruvmiljö! Kronohyttans Kulturförening och Stripabryggeriet har glädjen att åter igen få presentera en högklassig konsert med de meriterade musikerna Elicia Silverstein (violin) och Mauro Valli (cello) från Italien. ”Silverstein-Valli Duo” har nämligen besökt Stripa tidigare.

”Silverstein-Valli Duo” inleder med en konsert på Stripabryggeriet 17 juni kl 19.00 och de kommer även att ge en konsert i Nora kyrka 18 juni på Nora Kammarmusikfestival. Biljetter säljs via tickster.com.

Violinisten Elicia Silverstein – bördig från New York – har gjort sig känd för sina nyanserade, insiktsfulla och djärva framträdanden med en repertoar som spänner från 1600- till 2000-talet. Silverstein är lika intressant både som solist tillsammans med orkester eller ensam på scen enbart med sin violin. Hennes uppriktighet och vitala musikaliska kommunikation gör att hon betraktas som en av de mest betydelsefulla rösterna ur sin generation.

Silverstein uppträder regelmässigt som solist och kammarmusiker både i Europa och USA med namnkunniga musiker som exempelvis Mauro Valli, Richard Egarr, Robert Levin, Ani Kavafian, Paul Coletti med flera. Hennes första solo-CD, The Dreams & Fables I Fashion som släpptes i september 2018 har fått synnerligen goda recensioner av BBC, i olika musiktidskrifter samt av ett antal europeiska och nordamerikanska dagstidningar.

Cellisten Mauro Valli från Sant’ Agata Feltria, Italien är skolad i samma anda som den legendariske Camillo Oblach, som var Toscaninis favoritcellist, berömd för sina magiskt sammetslena toner. Mauro inledde sin musikaliska karriär på La Scala där han spelade under ledning av ett antal berömda dirigenter. Leonard Bernstein, Carlos Kleiber och George Pretre för att nämna några av dem. Hans huvudsakliga intresse har alltid varit kammar- och barockmusik vilket föranledde honom att sluta vid La Scala och ägna sig åt barockmusik både som musiker och lärare. Han har för övrigt en professur i kammarmusik vid universitetet i Bologna.

Mauro ingår som solist och förste cellist i ett antal välkända ensembler. Två exempel är Diego Fasolis I Barocchisti som turnerar med mezzosopranen Cecilia Bartoli och ”II Complesso Barocco” – Alan Curtis. Han arbetar med bland annat musikerna Maurice Steger, Anner Bylsma och Elicia Silverstein. Mauro har spelat på ett antal av de mest betydande scenerna i Europa, Nord- och Sydamerika samt Asien och alltid erhållit fina lovord för sitt spel.

Under sin karriär har han gjort ett stort antal inspelningar utgivna på Decca, Sony, Denon, Harmonica Mundi samt Arts. Hans senaste inspelning, Bach in Bologna som släpptes i februari 2019 består av tre CD-skivor innehållande Johann Sebastian Bachs 6 suites samt Domenico Gabrielli 7 Ricercari ett gigantiskt arbete med över tre timmar musik.

Kultur | Stripa
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in