Jakob Hellman släpper sitt första livealbum kommer till Örebro

Av på 10 juni, 2021

Jakob Hellman ger nu ut sitt första livealbum i karriären. Avskalade versioner på nya och gamla klassiker, ”Live från Palma” är inspelat på Mallorca under 2020. Ett tidsdokument över en tid då man fick hitta på nya sätt att nån publik. 

Nyheten slog ner som en bomb i höstas. Efter över 30 års väntan var Jakob Hellman äntligen redo att följa upp sitt klassiska debutalbum ”…och stora havet”. Uppföljaren ”Äntligen borta” släpptes i januari, möttes av kritikernas stående ovationer och gick in direkt som etta på albumlistan.

 

Av förklarliga skäl kunde inte skivan följas upp av någon turné under våren. Men för att möta suget att höra såväl det nya materialet som klassiker från scen bestämde sig Hellman för att sända en konsert live från Mallorca, där han bor sedan några år.

– Inte i stället för turné. Men…istället för att bara vänta har vi gjort det här. En fredagskväll i Palma Music studios. Det här intima formatet känner ni som har följt mig de senaste åren igen. Här några av mina nya låtar från ”Äntligen borta och Så mycket bättre tillsammans med…ja hör själva. Till oss som väntar, säger Jakob Hellman.

Låtarna framförs i avskalat format tillsammans med pianisten Jonathan Lundberg och ges nu ut som ett livealbum. Ett tidsdokument över en tid då man fick hitta på nya sätt att nån publik. Men också ett nytt sätt att närma sig materialet, både nytt och gammalt. 

Albumet har fått namnet ”Live från Palma” och släpps av Universal Music 11 juni. En present till fansen i väntan på höstens stora turné då det äntligen är dags att mötas på riktigt.

Jakob Hellman kommer till Örebro och Conventum den 30 Oktober.

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa: United Stage

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in