Jakten på finalplatser fortsätter efter nya svenska segrar

By on 15 september, 2018
Sofia Mabergs i Team Hasselborg. Foto: © WCF / Celine Stucki

Tre vinster av fyra möjliga. Det blev resultatet för de svenska lagen under gårdagen vid Världscupen, i kinesiska Suzhou. Tjejerna i Team Hasselborg byggde vidare på sin segersvit och är fortsatt obesegrade i grupp A. De är nu en vinst från en historisk första Världscupfinal. 

Seger blev det även för killarna i Team Edin, efter en jämn drabbning mot USA. Avgörandet kom först efter skiljeomgång och innebär att drömmen om en finalplats fortfarande lever.

Två matcher återstår i gruppspelet och Team Edin ligger just nu på tredjeplats i gruppen bakom Norge och USA.

För mixed-dubbel paret Westman/Ahlberg blev dagen blandad. Först förlust mot Ryssland med siffrorna 2-9 och sedan seger mot Norge med 7-6. Detta efter en fin vändning från underläge 2-6. Laget har två vinster och tre förluster när en match återstår. Den blir en ren placeringsmatch bakom Kanada som redan är klara gruppvinnare och kniper finalplatsen.

Totalt åtta damlag, åtta herrlag och åtta mixed-dubbel lag finns med i det mycket meriterade startfältet. Curling World Cup är en ny storsatsning från internationella curlingförbundet med fyra deltävlingar under säsongen.

Nästa deltävling spelas i Omaha, USA i början av december. Och i slutet av januari 2019 kommer Curling World Cup till Sverige och Jönköping. I maj 2019 spelas den avslutande finalen i Peking, Kina.


Sveriges trupp vid den första deltävlingen:

Team Hasselborg
Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs

Team Edin
Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren

Mixed-dubbel
Therese Westman, Robin Ahlberg. Coach: Anette Norberg

Förbundskapten:
Peja Lindholm

Sport | Curling
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login