Jakten på Sveriges nästa representant i Bocuse d’Or har inletts

Av på 3 juni, 2021
Tommy Myllymäki, guldmedaljör i Bocuse d'Or Europe 2014

Ansökan är öppen till den 21 juni – den 28 oktober avgörs Bocuse d’Or Sverige!

Sveriges främsta kockar kan fram till den 21 juni ansöka om den åtråvärda platsen som Sveriges representant i världens mest prestigefyllda tävling för kockar. I fyra år har Sebastian Gibrand tävlat för Sverige i Bocuse d’Or där han fått med sig två brons från EM och ett silver från VM. I september tävlar han för sista gången med målet inställt på en Guld-Bocuse i världsfinalen i Lyon. Vem som blir Sveriges representant för 2022-2023 avgörs den 28 oktober 2021.

Bocuse d’Or grundades 1987 av fransmannen Paul Bocuse och Sverige har varit med sen starten. På kort tid blev tävlingen en arena för de bästa kockarna i världen. Genom åren har Bocuse d’Or utvecklats och konkurrensen hårdnat markant, vilket också innebär att högre krav ställs på både tävlingskockarna och nationernas organisationer. Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Gastronomi Sverige tillsammans med Svenska Bocuse d’Or Akademien.

– Att tävla i Bocuse d’Or är en fantastisk plattform och kandidaten som utses får ett helt team med några av Sveriges främsta kockar till stöd. Vi hoppas nu på stort intresse från kocksverige och en spännande tävling i oktober, säger Sanna Aspberg, projektledare på Gastronomi Sverige.

Den 21 juni ska ansökningarna ha lämnats in till Gastronomi Sverige. För den vinnande representanten formas nya Team Sweden med coach och commis som sedan ska tävla för Sverige i Bocuse d’Or Europe 2022 och i den stora världsfinalen i Lyon 2023.

Ansökan till Bocuse d’Or Sverige ska inkludera ett CV och en personlig motivering. Svenska Bocuse d’Or Akademien avgör vilka kandidater som antas. Ansökan skickas till Sanna Aspberg, sanna.aspberg@gastronomisverige.se senast den 21 juni.

Regionalt
Örebronyheter

Källa Gastronomi Sverige

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in