Jazz på Willboda med Isotope Jazz Ensemble

Av på 12 maj, 2022
Isotope Jazz Ensemble spelar i Willboda lada.
Bild: LindeKultur

Lördag 21 maj kl 15:00 är det återigen dags för jazz i Willbodas lada i Spannarboda. ”Med spänd förväntan och massa kärlek välkomnar vi jazzensemblen Isotope som spelar på Willboda för fjärde gången”, skriver värdparet Björn och Malin. I år finns en röd tråd i repertoaren med jazz främst från 1958-1959 som var kulmen av hard bop i New York.

”Trots namnet hard bop, är genren generellt mjuk och melodisk. Isotopes finstämda, samspelta och lyhörda spelstil fångar den såväl inbitne jazzdiggaren som den som inte har något speciellt förhållande till jazzmusik än.”

Spelningen kommer att vara i Willbodas lada – en härlig och rustik miljö som ibland bjuder på överraskningar som att tuppen i hönsgården bredvid stämmer in i musiken.

Boka biljett: Alla biljetter måste förbokas. Priset är 150 kronor per person och betalas på plats vid konserttillfället via Swish eller kontant (jämna pengar). Biljettintäkten går oavkortat till bandet. Spelningen kommer att ske i Willbodas lada. Vi bjuder på fika i samband med evenemanget. Läs mer om evenemanget och boka biljetter på willboda.se >>

Isotope: Sättningen är klassisk: kornett (Torbjörn Helander), gitarr (Göran Lindén), klaviatur (Ulf Lernhammar), bas (Michael Olsson), och slagverk (Holger Schellwat). Bandmedlemmarna har spelat många år tillsammans och har utvecklat en fin lyhörhet och musikalisk kommunikation. 

Willboda Gård är en bergslagsgård med anor från 1700-talet. Huset byggdes ut med ytterligare en våning på 1850-talet och är sparsamt bevarat. En gång i tiden var det här en rik bondgård. Idag är det Björns och Malins privatbostad. Willboda anordnar, i helt privat regi, konserter och evenemang. Ofta med inriktningen jazz och folkmusik.

Kultur | Spannarboda
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in