Jemen: Läkare Utan Gränser tvingas stänga projekt efter attack

Av på 14 oktober, 2018
Läkare Utan Gränsers vårdinrättning t i Qatabah, i Ad Dhale-provinsen, är ett av projekten som har stängts efter attacken. Foto: Läkare Utan Gränser

Måndag 1 oktober attackerades Läkare Utan Gränsers personalbostad i Ad Dhale-provinsen i södra Jemen med en sprängladdning, ingen skadades i attacken, organisationen har evakuerat sina medarbetare och tvingats avbryta sina medicinska projekt i Ad Dhale-provinsen.

Säkerhetsläget är allvarligt. Detta är andra gången under den senaste veckan som bostaden blivit attackerad.

Läkare Utan Gränser var en av väldigt få humanitära organisationer som tillhandahöll sjukvård i Ad Dahle-provinsen, efter attacken kommer tusentals människor stå utan tillgång till medicinsk och humanitär hjälp.

Att attackera civila är förbjudet enligt internationell humanitär rätt, Läkare Utan Gränser uppmanar de stridande parterna och väpnade grupper att respektera humanitära och medicinska insatser.

Världen
Örebronyheter

Läkare Utan Gränser har arbetat i Ad Dhale-provinsen sedan 2011 i distrikten Ad Dahle, Qatabah, Al Azariq och Damt. Organisationen driver 15 sjukhus och vårdcentraler och stöttar ytterligare 16 vårdinrättningar i Jemen.

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in