Jens Hedenborg – ny lokalpolisområdeschef i LPO Karlskoga

Av på 17 november, 2020
Jens Hedenborg har fått tjänsten som lokalpolisområdeschef i lokalpolisområde Karlskoga.

Jens Hedenborg har fått tjänsten som lokalpolisområdeschef i lokalpolisområde Karlskoga efter nästan ett år som tillförordnad chef på samma post.

Under större delen av sin karriär har Jens jobbat med yttre ledning. Innan han blev tillförordnad lokalpolisområdeschef i Karlskoga var han gruppchef i Örebro. Under nästan ett år har han provat på rollen som lokalpolisområdeschef.

– Eftersom jag trivdes så pass bra under tiden som jag var tillförordnad kändes det naturligt att söka tjänsten. Dessutom fanns det en drivkraft i polisområdets ledningsgrupp som resulterade i att mitt intresse att driva diverse sakfrågor på hemmaplan ökade.

”Polisens uppdrag tar inte paus”

Jens ser flera viktiga frågor för lokalpolisområdets utveckling på både kort och lång sikt.

– Vi är mitt i en pandemi som vi måste hantera. Polisens uppdrag tar inte paus och oavsett smittspridning ska medborgarna i Karlskoga, Degerfors och Hällefors kunna lita på att vi finns där och fullföljer vårt uppdrag. På lång sikt ser jag bland annat behov av att utveckla en områdespolisverksamhet med ett tydligt uppdrag, ansvar och mandat.

”Vi gör vårt yttersta för att öka tryggheten”

Jens berättar vilka förväntningar du som invånare kan ha på polisverksamheten i lokalpolisområde Karlskoga.

– Som invånare kan man förvänta sig att vi gör vårt yttersta för att tryggheten ska öka. Polisen är till för alla och man ska kunna förvänta sig en tillgänglighet om man vill komma i kontakt med Polisen i Karlskoga. Vi har ett stort förtroende och det ska vi inte bara förvalta, utan utveckla.

Länet | Karlskoga
Örebronyheter

Källa polisen.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in