Jimmie Åkesson kommenterar migrationsministerns uttalanden i DN.

Av på 18 mars, 2013

Tobias Billströms uttalanden i Dagens Nyheter idag har väckt stor uppståndelse. I intervjun säger Billström att han vill komplicera bilden av människor som gömmer personer uppehåller sig illegalt. Han citeras på följande vis:

“Ibland har vi bilden av att personen som är gömd bor hos en trevlig blond svensk dam i 50–60-årsåldern som vill hjälpa till. Men det är ju inte så. De allra flesta bor hos sina landsmän som inte alls är blonda och blåögda”

– Jag skulle gissa att vad ministern försöker få fram är att i fotspåren av den illegala invandringen så växer ett parallelsamhälle fram. Att verksamheten med att gömma människor utan tillstånd ofta inte alls handlar om medborgare som drivs av välvilja. Det kan handla om nätverk som tjänar stora pengar på att låta dessa människor arbeta till mycket låg ersättning under slavliknande arbetsförhållanden. Jag vet inte om journalisten klippte av ett längre resonemang eller om ministern formulerade sig dåligt men jag tror inte att han menade någonting illa.

– Samtidigt kan man än en gång fråga sig hur länge Tobias Billström kan fortsätta att företräda Reinfeldts regering. På punkt efter punkt tvingas han företräda en politik som han uppenbarligen inte tror på. Han säger att han vill se över “volymerna” av invandringen till Sverige. Han har gjort klart att även negativa beslut i asylärenden verkställas i högre utsträckning. Samtidigt företräder han en regering vars beslut går i motsatt riktning. Regeringens politik ökar invandringen år för år och genom att göra det mer förmånligt att vistas i Sverige illegalt bidrar man även till en ökad illegal invandring.

Tidigare i februari författade Jimmie Åkesson och Björn Söder en debattartikel i Aftonbladet, “Du är välkommen till SD, Tobias Billström”, angående Moderaternas utspel i invandringsfrågan >>

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in