Joe & The Anchor släpper nya singeln ‘California’

By on 10 oktober, 2021

Indiepop-bandet Joe & The Anchor är tillbaka med nya singeln ‘California’, ett drömmigt släpp med härligt 90-tals sound. Den nya singeln kombinerar varma gitarrer, dynamiska trummor och hjärtevärmande vokaler som tillsammans förmedlar den obekväma insikten att inget varar för evigt. Singeln släpps, via Northbound Stockholm.

Efter att bandets medlemmar tragiskt behövt genomgå en förlust började de bearbeta händelsen och deras känslor via deras skapande av musik. Under en hektisk, fokuserad och tung period skrev och spelade bandet in vad som sedan skulle komma att bli ett fullt album – Coming Of Age. Albumet utforskar känslan av att växa upp, livets bräcklighet, kärlek och att inte ta saker för givet. Singeln California tonsätter alla dessa känslor och visar vägen för en ny era med JATA. Bandet om låten:

”Vi skrev California under en väldigt turbulent tid av Joakims liv, då det kändes som att hela världen vändes upp och ner för vår sångare. Låten kommer från insikten av att ingenting varar för evigt och hur svårt det är att förlora något eller någon. Själva temat på California och textraden ”California daydreaming” som inleder låten, representerar våra drömmar som ett band – en önskan till en annan plats där solen skiner och man kan glömma sina bekymmer. När vi spelade in California kändes det precis som när vi skrev musik som tonåringar i pojkrummet, och den filterlösa, analoga känslan är någonting vi verkligen tycker kommer fram i det 90-talsinspirerade soundet / låten.

California visar upp en mer genuin och experimentell sida av oss, och vi är väldigt stolta över att få släppa den till er alla!”

Kultur
Örebronyheter

Källa: Northbound Music Group

You must be logged in to post a comment Login