Joe & The Anchor släpper video till ’Leaving You Now’

By on 13 december, 2021

Nusläpper Joe & The Anchor fin musikvideo till sin senaste singel Leaving You Now, som de gjort helt själva.

Leaving You Now skrevs för flera år sedan men det va först under 2021 den verkligen kom att växa fram till vad den är idag. Den handlar om hur man växer ifrån sin första kärlek som istället blir ens första heartbreak. Men rent musikaliskt så är det en väldigt avskalad och naken låt.

JATA om videon:

” Vi ville därför fånga samma typ av känsla även i videon och höll konceptet enkelt. Vår sångare, Joakim Rosenlund filmad i en avskalad setting främst i slowmotion för att fånga känslan av hur allt annat går långsamt när man är mitt uppe i en kärlekskris. Vattnet symboliserar det okända som man upplever efter ett uppbrott med någon när framtiden är oviss. I början av låten nuddar han knappt vattnet men ju längre in i låten man kommer desto mer blöt blir han och i klimaxet av låten överger han “sitt trasiga förhållande”och kastar sig in i det okända

Videon spelades in på två kvällar av Viktor Edsjö och Joakim själva med Ruben Sonesson på feedback och co-editing. Första kvällen filmades videon på baksidan av Joakims hem. Andra kvällen filmades en vecka senare, och Joakim hade då stukat/fått en spricka i foten och var pumpad med smärtstillande och febrig just den kvällen vi filmade vattenscenerna. Vi va alla lika förvånade när vi såg resultatet av scenerna vi spelat in i efterhand med tanke på omständigheterna. Med det är ofta så JATA jobbar, DIY, i uppförsbacke men alltid med en positiv inställning haha.”

Kultur
Örebronyheter

Källa: Northbound Music Group

You must be logged in to post a comment Login