John Bryant-Meisner avrundar positiv gäststint i Formel 3-EM

Av på 21 oktober, 2013

John Bryant-Meisner avrundade sitt höstäventyr i FIA Formula 3 European Championship genom att för andra helgen i rad slåss i trakterna runt poängplats.

Bryant-Meisner kom till helgens EM-final på tyska Hockenheim med målsättningen att bygga vidare på ett lovande debutframträdande på italienska Vallelunga för en vecka sedan, då han som nykomling i det stentuffa europamästerskapet fick med sig två poäng. Stockholmaren fick också en bra start när han noterades för åttonde tid i fredagens fria träning, och kunde sedan kvala in på 14:e plats till helgens första race. Väl där avancerade 19-åringen en placering, och tog målflagg som 13:e man – bara några sekunder från en placering i topp tio (och från poäng).

I det andra av helgens tre race körde Bryant-Meisner i mål på 14:e plats, innan han dessvärre tvingades att bryta söndagens finalheat när han i ösande regn låg 11:a.

– De här två helgerna har varit väldigt positiva för min del, och jag har lärt mig precis så mycket som jag hade hoppats på, säger John Bryant-Meisner. Hela syftet med de här två inhoppen var just att skynda på min utveckling, och att utvärdera möjligheterna att kanske tävla i F3-EM fullt ut under nästa säsong. Helgen här på Hockenheim gav mig definitivt mersmak, och förhoppningsvis kan vi få till något bra inför 2014. Ett stort tack till Fortec Motorsports som, trots att jag bara hoppat in i de två sista deltävlingarna, verkligen har jobbat hårt för att få mig att trivas – och det har jag också gjort. Jag har fått väldigt mycket körtid, och till och med fått ta ett par poäng – det har varit två oerhört lärorika helger.

John Bryant-Meisners främsta resultat under stinten i F3-EM är en tiondeplats vid tävlingarna i Vallelunga. Under säsongen har Bryant-Meisner också kört hem två segrar på tre starter i det brittiska Formel 3-mästerskapet, och vunnit två race på sin väg mot en sammanlagd femteplats i tyska ATS Formula 3 Cup.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in