Jörgen Persson ny assisterande förbundskapten för svenska bordtennisherrarna

By on 3 oktober, 2019
Foto: Remy Gros/ITTF

Jörgen Persson, som under sin karriär vann bland annat fem VM-guld och tio EM-guld samt deltog i hela sju OS, bor i Halmstad och kommer få lite extra ansvar för de spelare som bor och tränar i där.

– Jag är väldigt hedrad och glad över detta förnyade förtroende, det är alltid en ära att bära de blågula färgerna oavsett om det är som spelare eller ledare. Jag är helt övertygad om att den kunskap och erfarenhet jag har från min långa karriär kommer vara till nytta för killarna i laget, säger Jörgen Persson och fortsätter:

– Jag har varit med som vikarierande förbundskapten under våren och sommaren och det har känts väldigt bra. Det är kul att vara med i hetluften igen och jag känner att samarbetet med både spelarna och förbundskapten Peter Blomquist fungerat kanon.

Även från den sportsliga ledningen inom Svenska Bordtennisförbundet är det enkom positiva tongångar och en stor förhoppning om att Jörgens kompetens ska bidra ytterligare till utveckligen av svensk bordtennis.

– Det vore vansinne om vi inte tog tillvara på den sortens kompetens som Jörgen besitter, säger Svenska Bordtennisförbundets sportchef Mikael Andersson och tillägger:

– Oavsett vem som coachar eller är ansvarig är vi just nu inne i en väldigt positiv utveckling där vi tagit medaljer på de fem senaste mästerskapen.

Även på damsidan är det nu klart med en mer permanent lösning. John Wall, som arbetat som tillförordnad förbundskapten under sommaren, anställs nu på halvtid för att arbeta med damlandslaget och precis som för Jörgens del sträcker sig avtalet över OS i Tokyo 2020.

– Det har varit väldigt kul hittills men samtidigt många snabba puckar. Det jag ser fram emot nu är att jag kommer få mer tid till att jobba med spelarna och vara med på resan att ta ett lag till OS. Det är en bra grupp tjejer med en blandning av rutinerade och unga spelare som tränar stenhårt för att utvecklas och bli bättre, säger John Wall.

Sport | Bordtennis
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login