JULA laddar för elbilsbesökare

By on 28 juli, 2021

JULA, en av Sveriges ledande butikskedjor, väljer ChargeNode som leverantör av smart elbilsladdning till flera av sina anläggningar.

JULA installerar ChargeNodes smarta laddsystem på huvudkontor, JULA Hotell och Konferens samt på JULAs varuhus i Skara. Initialt handlar det om ett 50-tal laddplatser men ChargeNodes system är förberett för att kunna skalas upp till hundratals laddplatser allteftersom behov ökar.

-”Vi ser att det finns en efterfrågan på den här typen av service bland våra besökare och medarbetare. Denna typ av lösningar är ett led i vårt arbete med hållbarhet och employer branding. Det är en förutsättning för att vara fortsatt konkurrenskraftiga som arbetsgivare, säger Joachim Frykberg, VD Jula.

ChargeNodes innovativa laddteknik innebär att flera elbilar delar på en centraliserad laddenhet. Lösningen skapar diskreta laddplatser, utan laddboxar, med endast ladduttag vid varje p-plats. Systemet kan skalas upp till hundratals laddplatser. Med smart mjukvara fördelas laddning så att alla bilar får den laddning de behöver.

-”Vi är otroligt stolta över att JULA väljer ChargeNode som leverantör. I våra samtal har de genomgående imponerat med sin kunskap kring hur man avser tackla utmaningen med storskalig elbilsladdning på sina anläggningar. Det känns därför extra kul att de väljer vår laddteknik och vi ser mycket fram emot det fortsatta samarbetet.” säger Kristian Sandahl, VD och grundare av ChargeNode.

JULA installerar två olika typer av laddsystem. I den ena integreras ladduttag direkt i belysningspollare på parkeringsplatsen som harmoniserar med kringliggande miljö. I den andra har JULA valt ChargeNodes bästsäljande balklösning, som är ett räcke i återvunnen aluminium och med integrerade ladduttag. All kabel göms inuti räcke, vilket minimerar dyra markarbeten.

I båda lösningarna skyddas alla elkomponenter i robusta elskåp, vilket skapar driftsäkerhet och skydd mot stöld och skadegörelse.

ChargeNode levererar en helhetslösning till JULA där installation, drift, support och molnbaserad betallösning ingår.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: ChargeNode

You must be logged in to post a comment Login