Juldryckstest 1 2021

By on 9 november, 2021

Även om vi bara är i början av november så börjar det närma sig jul, det märks om inte annat på mängden juldrycker som kommer in till redaktionen. Detta är trevligt och här kommer första omgången av nyheter för juläskaren.

Den här omgången skall vi titta på några ciderdrycker samt en klassisk rödvinsglögg.

 

 

 

 

 

 

…………….

Åre ekologisk rödvinsglögg

Doften är kryddig med toner av kardemumma, kanel, kryddnejlika, pomerans och vanilj. Smaken är klassiskt glöggkryddig med toner av mörka bär, kardemumma, kanel, kryddnejlika och vanilj.

Den här glöggen är god bådevarm och kall, men kanske lite i sötaste laget. Jag tycker också att den kanske har lite för mycket vanilj i eftersmaken.

Åre ekologisk rödvinsglögg får hela…

…………….

Bränlannland Iscider Ember

Doften är kryddig med toner av fat, torkade äpplen, bergamott, hjortron, kryddnejlika och apelsinskal. Smaken är kryddig, mycket frisk med sötma, inslag av fat, torkade äpplen, bergamott, ingefära, kryddnejlika och apelsin.

Jag gillar Bränlannland Iscider Ember kall och gärna med en isbit, dock kan den kännas lite väl koncentrerad men den går bra att späda med lite vatten.

Bränlannland Iscider Ember får hela…

 

…………….

Hannas Julcidre d´ Pepparkaka

Doften är kryddig med tydlig karaktär av pepparkaka och inslag av pomerans och ingefära. Smaken är kryddig och söt med toner av pepparkaka, vanilj, pomerans och päron.

En god cider med bra smak av pepparkaka och som inte är för söt.

Hannas Julcidre d´ Pepparkaka får hela…

 

…………….

Hannas Skumtomte

Doften är fruktig doft med inslag av jordgubbar, vanilj och skumgodis. Smaken är fruktig och söt med toner av jordgubbar, vanilj och skumgodis.

Detta är en helt okej cider men jag tror att man tröttnar på den ganska snabbt.

Hannas Skumtomte får hela…

 

 

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login