Julen är inte strålande för alla

By on 16 november, 2021
Putte Nelsson och Evelina Gard längtar efter att få ge sig ut på vägarna tillsammans, kommer till Kumla för en föreställning i Fylstakyrkan.

De har känt varandra i 20 år men aldrig gjort en julkonsert tillsammans, nu gör Evelina Gard och Putte Nelsson slag i saken och genomför en hel julturné tillsammans till förmån för barnrättsorganisationen Erikshjälpen, Söndag 12 December 2021 kommer Putte Nelsson och Evelina Gard till Kumla, Fylstakyrkan.

”En konsert med julens budskap”, det är en av beskrivningarna Evelina Gard ger om konserten hon och Putte Nelsson ska genomföra tillsammans. Julsånger från julskivan hon släppte 2018 kommer under konserten att varvas med svenska klassiker, välkända amerikanska julfavoriter och svängig gospel.

Titeln på turnén är hämtad från en av Evelina Gards egenskrivna låtar.

– Julsången heter ”Strålande jul” och den handlar om att julen inte är så strålande för alla. Julen är inte bara ljus och julgran. Vi hoppas på en familjär och mysig känsla. Men det kommer också bränna till lite med melodier och texter som har ett budskap som griper tag.

Konserterna genomförs i samarbete med Erikshjälpen och temat på Erikshjälpens julkampanj ”Den här julen sätter vi mat på bordet” ligger de båda varmt om hjärtat. Fokus under kvällen ligger på Erikshjälpens arbete med matpaket till barn och familjer som lever i akut hunger på grund av extremväder och katastrofer.

Evelina och Putte är båda från Småland och träffades genom kyrkliga sammanhang. De har genom åren båda jobbat som körledare, spelat och sjungit med några av Sveriges största artister och skrivit musik ihop; Evelina är sångerska och Putte är pianist. Liksom många andra har de under coronapandemin saknat mötet med publik och att få musicera ihop med andra.

– Det känns superroligt, vi är som barn i en godisbutik. Åh, ska vi köra den? Ska vi ta den i stället? Vi är jättetaggade och inspirerade, säger Evelina Gard.

Hoppas på allsång

Turnén kommer bestå av 13 konserter. Konserten i Göteborg är slutsåld och även på fler orter börjar biljetterna ta slut.

Eftersom Evelina Gard och Putte Nelsson har en bakgrund i kör- och gospelmusik så hoppas de även att publiken kommer sjunga med i en och annan sång. 

– Jag vill inte spoila för mycket men vi hoppas på allsång. Vi gör det här tillsammans och vill att man som besökare ska känna sig välkommen och inkluderad, och att vi delar stunden tillsammans.

Söndag 12 December 2021 kommer Putte Nelsson och Evelina Gard till Kumla, Fylstakyrkan, 18:00!

Kultur | Örebro län Kumla
Örebronyheter

Källa Erikshjälpen

You must be logged in to post a comment Login