Julgåva på 25 000 kronor till Sigges gåva

Av på 3 december, 2017
Ursula Ekman tar emot gåvochecken från Leif Lundell.

Årets julgåva från Karlskoga Energi & Miljö går till Ursula och Mikael Ekmans fond Sigges gåva, fondens syfte är att förebygga mobbning och främja kamratanda i de lokala skolorna.

För fjärde året i rad delar Karlskoga Energi & Miljö ut en julgåva på 25 000 kr till ett lokalt ändamål som jobbar med angelägna frågor.

Sigges gåva startades 2013 efter att Ursulas och Mikaels 16-årige son Sigge begick självmord, genom bidrag som kommer in till fonden bedriver Ursula ett aktivt arbete i Karlskoga och Degerfors grundskolor, bland annat genom att föreläsa och dela ut stipendium till elever som är en god kamrat.

Alla bidrag betyder jättemycket. Arbetet bedrivs helt ideellt och grundar sig på bidrag som kommer in till fonden. Vi hoppas att vårt arbete ska bidra till alla elevers lika värde, säger Ursula Ekman.

– Det känns oerhört bra att kunna stödja Sigges gåva. Alla barn och ungdomar ska kunna känna sig trygga i skolan och uppleva kamratskap. Ursula har ett engagemang och driv i den här frågan som är beundransvärt, säger Leif Lundell, marknadschef på Karlskoga Energi & Miljö.

Under 2018 kommer Ursula att fortsätta arbetet i fonden med föreläsningar och stipendier, då även till gymnasieskolan. I samband med Motorsportveckan kommer även Sigges runda att arrangeras. Där går startavgiften oavkortat till fonden.

Tidigare mottagare av julgåvan har varit Kvinnohuset, integrationsprojektet ”Världen låter” och Åsa Karlströms fond ”I kärlekens tecken”.

Sigges gåva: Bankgiro 689-1543

Länet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in