Sommarutställning Bergöös 2024

By on 11 juli, 2024
Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 11/07/2024
10:00 - 17:00

Plats
Bergööska huset

Kategorier


Årets sommarutställning 2024 på Bergöös – Låt handen synas. En textilutställning som visar Karin Larssons roll som formgivare, klädskapare och hur hon formade sitt och Carl Larssons hem i Sundborn.
Karin låter kreativiteten styra sitt skapande fullt ut, hon komponerar fritt och ibland hittar hon på egna stygn.

Det finns en berättelse om när en av kvinnorna i Sundborn som höll på att väva mattorna till familjen Larssons hem råkade väva fel. Karin svarade, ”-fortsätt du…handen ska synas”. En kommentar som visar Karins inställning till det textila hantverket och skapandet.

Karins skapande karaktäriseras av nyfikenhet, nytänkande och en öppenhet mot trender och influenser som hon anammar och utvecklar till sitt eget.

I utställningen visar vi Karins textila verk, men vi lyfter också Karin Larsson som formgivare och klädskapare. Karin Larsson är konstnären som går sin egen väg och i sommarens utställning låter vi hennes hand synas.

Utställningen är skapad av och inköpt från Carl Larsson-gården och visades senast i USA på American Swedish Historical Museum i Philadelphia.

Datum & tid
26 juni – 11 augusti
Öppettider: onsdag-söndag 10.00-17.00

Plats
Bergööska huset, Östra Storgatan 5, Hallsberg

Entré
70 kr, 50 kr – pensionär. Fri entré upp till 16 år
I entrén ingår sommarutställningen, Bergöövåningen, modelljärnvägen och en historisk utställning om järnvägen i Hallsberg.

You must be logged in to post a comment Login