Kalla fortsätter eget upplägg

By on 21 april, 2017
Arkivbild

Under nästa vecka kommer förbundskapten Rikard Grip presentera landslagens träningsgrupper för säsongen 2017–2018.

I truppen kommer inte Charlotte Kalla, Piteå elit, att vara med då hon har valt ett eget upplägg även denna försäsong.

– Jag har bestämt mig för att stå utanför landslaget den kommande träningssäsongen till förmån för att utveckla samarbetet med gänget som fanns runt mig förra träningssäsongen, berättar Charlotte Kalla.

Det blev ett lyckat VM och en världscupssäsong med flera pallplatser för Charlotte, som nu siktar mot OS i vinter.

– Efter en framgångsrik säsong är det spännande att ta sats mot den träning jag behöver inför OS i Sydkorea. Jag känner mig väldigt motiverad! Just nu är jag mitt uppe i ledigheten och njuter av att vara ledig. Nästa fredag drar säsongens första läger igång med vårskidåkning i Saxnäs, säger Charlotte.

På Svenska Skidförbundet tycker man att det är tråkigt att Charlotte även i år väljer att stå utanför laget, samtidigt som man accepterar hennes beslut.

– Vi hade gärna sett Charlotte tillbaka till landslagets träningsgrupp, men det fungerade bra förra året och vi respekterar det beslut Charlotte tagit. Vi från Svenska Skidförbundet kommer att göra vad vi kan för att stötta henne i den egna satsningen. Det viktigaste är att Charlotte känner sig trygg och kommer i god form, för alla vill vi ju se svenska framgångar i skidspåren kommande säsong med OS i Pyeongchang som den stora höjdpunkten, säger Johan Sares, längdchef.

Sport | Skidor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login