Kameraövervakning på bussarna i Lindesberg medför att skyddsstopp hävs

By on 23 februari, 2017
Arkivbild

Kameraövervakning har installerats i bussarna som kör i Lindesberg, det gör det möjligt att från måndag 27 februari häva det skyddsstopp som under en längre tidsperiod förekommit på vissa avgångar med stadsbussarna i Lindesberg.

Flera avgångar på linje 380 och 383 i Lindesberg har under en längre tidsperiod varit belagda med skyddsstopp av skyddsombudet hos Söne Trafik AB, trafikoperatören som kör busstrafiken i området på uppdrag av Länstrafiken. Nu har kameraövervakning installerats på bussarna och skyddsstoppet hävs från måndag 27 februari, vilket innebär att avgångarna börjar köras igen.

Länstrafiken och Söne Trafik AB ihop med kommunerna är måna om bussförarnas arbetsmiljö och allas trygghet ombord, säger Thony Lundberg, Trafik- och Marknadschef på Länstrafiken Örebro.

Det har förekommit flera tillfällen då bussförare fått tillkalla väktare och i vissa fall också polis. Söne Trafik AB och Lindesbergs kommun har vidtagit flera åtgärder för att öka tryggheten för både resenärer och bussförare. Att installera kameraövervakning i bussarna är en de senaste åtgärderna som vidtagits.

Skyddsstoppet utfärdades då det förekom flera hotfulla och våldsamma händelser där resenärer utsatte både bussförare och andra resenärer för hot och våld, säger Per Nordin, Trafikområdeschef på Söne Trafik AB.

Genom kameraövervakning ombord kan vi trygga resan för både bussförare och resenärer, fortsätter Per Nordin. Nu kan hotfulla händelser följas upp av polisen och vi hoppas att det kan avskräcka från vidare hotfulla händelser.

Om de nu vidtagna åtgärderna inte leder till förbättringar ombord på bussen och därigenom en tryggare resa kan de aktuella turerna åter komma att stoppas. Mer information kring de turer som berörs finns att läsa på www.lanstrafiken.se och där finns också de aktuella tidtabellerna.

Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login