Kampen mot nedskräpning fortsätter i Örebro

Av på 5 maj, 2021
Allt som inte hör hemma på backen plockas upp!

Det mycket lyckade miljöprojektet Städa Örebro som hade premiär 2020 fortsätter med ökad kraft. I miljöinsatsen deltar idrottsungdomar som får ta aktivt miljöansvar och engagera sig mot nedskräpningen i Örebro.

Städa Örebro är ett samarbete mellan ICA Maxi Boglundsängen och ICA Maxi Universitetet tillsammans med idrottens miljöorganisation Städa Sverige. ÖBO har också klivit in i projektet som genomförs med hjälp av PreZero och Naturvårdsenheten i Örebro kommun.

– Vi känner starkt för den lokala miljön och för föreningar som kämpar för sin verksamhet. Vi vill vara hållbara för både miljön och föreningslivet i Örebro och ser samarbetet med Städa Sverige som ett mycket bra sätt att nå ut, säger Sebastian Gabot, butikschef på ICA Maxi Universitetet och Lucas Normark, butikschef på ICA Maxi Boglundsängen.

Skräpplockning med 1 000 ungdomar och ledare

I år får ungdomar från 40 lokala idrottsföreningar möjligheten att bidra till en skräpfri närmiljö under två städtillfällen. Nu på lördag 8 maj är det dags för det första gänget med 20 föreningar att städa och i september fortsätter städningen med ytterligare 20 föreningar. Totalt innebär detta att cirka 1 000 idrottsungdomar och ledare kommer att plocka skräp i Örebro i år.

– Det är en fantastisk investering som våra samarbetspartners i Örebro gör och Städa Sverige är glada att få vara del av denna satsning, säger Katarina Ridderberg, projektledare på Städa Sverige.

Städning ska ske i områden kring ICA Maxibutikerna, i bostadsområden, parker, idrottsplatser, längs med cykelvägar och i naturområden.

– Det kommer att märkas där ungdomarna har farit fram! En miljö fri från skräp skapar trivsel för alla, säger Katarina Ridderberg.

Grunden till miljömedvetande läggs

Genom att engagera ungdomar i miljöinsatser som denna skapas en medvetenhet hos dem om hur stor nedskräpningen är. De lär sig också att själva att inte skräpa ner. För sitt fantastiska arbete får föreningarna en välförtjänt ersättning som ska användas för att förverkliga ungdomarnas drömmar.

Föreningar och lag engagerade i Städa Örebro lördag 8 maj 2021:

IFK Örebro handboll F09/10, Adolfsbergs IK P06, IK Sturehov F07/08, Föreningen Trädet, Örebro Simallians, Almby IK. KFUM Örebro Basket P04, Adolfsbergs IK F10, Engelbrekts scoutkår Äventyrarna, ÖSK Ungdom HF08. ÖSK Ungdom P12, IFK Eker F09/10, Rynninge IK F08/09, Lillån IBK P08, Örebro Multibasket P/F13. BK Forward F07, BK Ett fyra Flickor, BK Ett Fyra P05, Rynninge IK P10 och Simon Sportklubb Tennis.

Lokalt
Örebronyheter

Källa Städa Sverige

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in