Kapell Malén och Kazue Ikeda får projektmedel från Musikverket

Av på 20 april, 2019

Musikverket har fördelat drygt 13 miljoner kronor till 73 projekt och Kapell Malén och Kazue Ikeda (Lindesberg) har tillsammans med Mattias Risberg (Nora) beviljats projektmedel från Musikverket för konserter och workshops.

Kapell Malén, Mattias Risberg och Kazue Ikeda får 30.000 kronor för att tillsammans arbeta fram en föreställning med musik och rörelse, som bygger på lika delar delar arrangerad/komponerad musik, som på improvisation. Konserter och workshops genomförs tillsammans med Kulturskoleelever.

Mattias Risberg och Kazue Ikeda får 120.000 kronor för att tillsammans arbets fram en performance – baserad på improviserad musik och dans, som genomföras på 5-6 olika skolor/institutioner och/eller festivaler. Vid varje tillfälle erbjuds en improvisationsworkshop för intresserade.

Musikverket är ett center för kulturarv och kulturliv inom musik, teater och dans, en öppen mötesplats för den skapande människan. Verksamheten riktar sig såväl till konstområdena inom scenkonsten som till alla andra intresserade. I en första fördelning av projektmedel 2019 har mer än 13 miljoner kronor beviljats av Musikverkets konstnärliga råd. Ansökningsomgång 2019:2 är öppen 19 augusti–9 september.

Kapell Malén är en trio av hög internationell klass, som består av Camilla Malén Friman, cello, Anna Johansson, fiol och Klas Friman, gitarr. Alla tre är bosatta i Lindesberg och arbetar som musiker och pedagoger. De har gått musikutbildningar både i Sverige och utomlands och har tillsammans en mycket bred utbildning inom såväl den klassiska musiken som folkmusik.

PKazue Ikeda är en dansare, performance-artist och koreograf från Japan. Hon har bott och verkat i Tyskland och New York men är sedan en tid tillbaka bosatt i Lindesbergs kommun.

Länet | Lindesberg/Nora
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in