Karlskoga kommuns projekt Nätpolarna är Månadens Nätängel

Av på 18 februari, 2021

Vid årsskiftet inledde Karlskoga projektet Nätpolarna med målsättningen att inom tre år skapa Sveriges tryggaste nätkommun för barn, unga och övriga invånare. Nu tilldelas initiativet utmärkelsen Månadens Nätängel av mySafety Försäkringar, vilket innebär att det automatiskt är nominerat till priset Årets Nätängel som delas ut i november varje år.

Med Månadens Nätängel vill mySafety lyfta fler individer och organisationer som gör det där lilla extra under året. Nätpolarna har nu utsetts till Månadens Nätängel januari 2021 med följande motivering:

”Sverige behöver fler initiativ som Nätpolarna med strukturerade och förebyggande insatser mot näthat. Vi är imponerade av ambitionen med tre medarbetare som på heltid ska nätvandra, informera skolor och partners, utbilda och vara koordinator mot social- och skolförvaltningen liksom mot folkhälsan, polis och samarbetspartners inom Örebro universitet. Nätpolarna är en konkret insats som vi hoppas att fler kommuner i hela landet tar efter.”

– Karlskogas nya vision bygger på att vi är den välkomnande, kloka och innovativa kommunen och projektet Nätpolarna är lätt att koppla till just det kloka och innovativa i visionen, Tony Ring, ordförande i Karlskogas kommunstyrelse.

Utmärkelsen Månadens Nätängel innebär också att mottagaren per automatik blir nominerade till Årets Nätängel. Priset instiftades 2015 som en reaktion mot den allt hårdare tonen på nätet. Det syftar till att uppmärksamma alla de som motverkar näthat och bidrar till att göra nätet till en tryggare, trevligare och mer inspirerande plats.

– Hat och hot på nätet är ett samhällsproblem som måste tas på allvar. Därför är vi glada över att Karlskoga kommun går i bräschen med sitt initativ som visar på krafftag. Vi ser fram emot att följa Nätpolarnas spännande arbete under de tre kommande åren, säger Susanna Salomon, PR-chef på mySafety Försäkringar.

Hjälp mySafety Försäkringar att hitta fler nätänglar

Vill du tipsa om en nätängel eller anmäla dig själv? Lägg upp en bild på sociala medier och använd hashtagen #månadensnätängel eller maila till natangel@mysafety.se.

Kriterier för att kunna bli Månadens Nätängel:

  • Håller god ton på nätet och bemöter aldrig hat med hat
  • Använder nätet för att driva opinion inom sin fråga
  • Uppmuntrar till, stöttar, inspirerar eller bidrar till ett bättre samhällsklimat
  • Sänker sig aldrig till rasism, sexism, homofobi, förtal, hot eller trakasserier

Länet
Örebronyheter

Källa: mySafety Försäkringar

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in