Karlskoga: Nya tankstationen för biogas i full drift

By on 24 november, 2017

Sedan månadsskiftet går det att tanka biogas på den nya tankstationen i Rosendal. Under de första veckorna har intrimning gjorts, och stationen är nu i full drift.

Sedan tidigare finns en tankstation vid Mosserud, intill biogasanläggningen. För att öka tillgängligheten togs 2016 ett beslut om en ny, mer centralt placerad tankstation. I september 2017 togs det första spadtaget på Rosendal, intill E18.

Vi ser en centralt placerad station som en förutsättning att kunna öka försäljningen. På så sätt kan vi underlätta för att fler att välja biogasdrivna fordon, säger Sebastian Cabander, VD på Karlskoga Energi & Miljö.

Ägare till stationen är Biogasbolaget i Mellansverige AB, som delägs av Karlskoga Energi & Miljö. Tankstationen är en sametablering med Qstar, som är lokaliserade på samma tomt. Gasen kommer från biogasanläggningen i Karlskoga, där matavfall, gödsel och gräs tas omhand och rötas.

Enligt mig är biogas är ett av världens bästa drivmedel. Vi tar hand om ett lokalt avfallsproblem, har en lokal biogasproduktion och förbrukar ett miljövänligt drivmedel på den lokala marknaden, säger Sebastian.

Biogasbolaget i Mellansverige AB har utöver de båda stationerna i Karlskoga även en station i Kumla.

Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login