Karlskoga tog tre poäng tack vare Olle Eriksson Ek

By on 27 februari, 2019

BIK Karlskoga begav sig till Malmö för att ta sig an IK Pantern i den 49 omgången av Hockey Allsvenskan. Karlskoga som förlorade senast mot Västerås med 4-2, Pantern å andra sidan vann med 3-2 hemma mot Björklöven.

Det var Pantern som började den första perioden bäst men Karlskoga tog sig snabbt in i matchen men det var på det hela taget en ganska seg och jämn period, dock lyckades Karlskoga att sätta ledningsmålet i den 17 minuten.

Karlskoga inledde den andra perioden betydligt bättre än vad man gjorde i den första, men Pantern sträckte upp sig betydligt några minuter innan halva perioden gått. Karlskoga höll dock emot och skapade själva några chanser. Men Panterns målvakt storspelade och det krävdes ett powerplay för att Karlskoga skulle kunna utöka sin ledning i en period med betydligt bättre fart än den första.

Period tre började med ett starkt Karlskogatryck mot Panterns mål, men Pantern kom tillbaks och skapade flera farliga chanser ,dock storspelade Olle Eriksson Ek i Karlskogamålet så det blev inget mål för Pantern. I slutminutrarna satte Fredrik Forsberg 3-0 till Karlskoga då Pantern tagit ut målvakten.

Karlskoga gör jobbet i en ganska trött match, den spelare som imponerade mest denna kväll var målvakten Olle Eriksson Ek som storspelade och utan honom hade resultatet sett helt annorlunda ut.

Nästa match spelar BIK Karlskoga hemma mot AIK nu på fredag den 1 mars.

Första perioden fjärde minuten utvisning Pantern, Valentin Pilet fick två minuter för holding. Powerplay för Karlskoga utan resultat. 17 minuten mål Karlskoga, Jonathan Harju sätter ledningsmålet 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden IK Pantern 10 – BIK Karlskoga 12

Andra perioden femte minuten utvisning Karlskoga, Jacob Lundegård fick två minuter för tripping. Powerplay för Pantern utan resultat. 18 minuten utvisning Pantern, Alexander Pettersson fick två minuter för fördröjande av spel. Powerplay Karlskoga, mål till Karlskoga Tor Immo gör 2-0, målet kom 18.28.

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden IK Pantern 9 – BIK Karlskoga 11

Tredje perioden 18 minuten mål Karlskoga, Fredrik Forsberg satte 3-0. 20 minuten utvisning Pantern, Linus Cronholm fick två minuter för cross checking. Powerplay Karlskoga utan resultat.

Tredje perioden slutade 0-1.