Karlskogavinst när Battle of Vikings avgjordes

By on 27 juli, 2013

Karlskogasonen Joakim Ljunggren stod som slutsegrare nitton minuter snabbare än tvåan Lars Enöckl när extremendurotävlingen Battle of Vikings avgjordes i Storstenshöjden idag lördag. Joakims resultat blev åtta varv på fyra timmar och åtta minuter.

Den extremt krävande banan skördade verklig sina offer då endast sjuttio av etthundratio startande lyckades fullborda minst ett varv. Det var också mycket varmt vilket säkert bidrog till det stora manfallet.

Extremenduro är som namnet antyder en extremare men också en publikvänligare form av enduro, man har lagt till byggda hinder som deltagarna måste ta sig igenom och flera av dessa hade samlats i de så kallade extremparkerna. Förarna får dessutom inte ta hjälp av publik eller funktionärer utan bara av andra förare.

Jag har inte varit på många endurotävlingar och det här var min första extremendurotävling men jag kan säga att det kändes som om arrangörerna tänkt en hel del på publiken vid bansättningen, det fanns stora möjligheter att se mycket underhållande körning utan att behöva gå allt för långa sträckor.

Nytt för i år var prispotten förarna körde om på hela 6000 Euro.

Resultat:
1a. Joakim Ljunggren, 8 varv, tid 4:08:19
2a. Lars Enöckl, 8 varv, tid 4:27:19
3a. Marcus Igelström, 7 varv 4:23:19.
Marcus Igelström blev också bästa junior.

Hela resultatlistan finns här>>>

Karl-Johan Sandberg - Skribent, Journalist. Karl-Johan Sandberg
 Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login