Kastanjens förskola prisades för sitt jämställdhetsarbete

Av på 28 februari, 2019
Personal från Kastanjens förskola tillsammans med ledamöter från Örebro kommuns jämställdhetsdelegation.

Vid Kommunfullmäktige den 27 februari delades Örebro kommuns jämställdhetspris 2018 ut till Kastanjens förskola.

Vid prisutdelningen fick vinnarna ta emot en check på 10 000 kr att använda i det fortsatta jämställdhetsarbetet, blommor och ett diplom.

– Vi är jätteglada och stolta över att vi fått det här priset, säger Anna Jorbrant, biträdande förskolechef.

Ur motiveringen:
”Under flera års tid har Kastanjens förskola arbetat med att ta fram en arbetsmodell för att säkerställa en jämlik förskola för alla barn.”

– Modellen har sin utgångspunkt i förskolans värdegrund, jämställdhet och normkreativitet och är ett tydligt exempel på hur det går att komma längre i utvecklingsarbetet genom att samordna uppdrag och pröva nya arbetssätt, säger Murad Artin (V), ordförande för Jämställdhetsdelegationen. Det gläder mig att fler förskolor i Örebro kommun börjar förstärka och utveckla arbetet med jämställdhet och genus. Det är viktigt att förskolorna i Örebro kommun kan lära sig av varandra och inspirera varandra.

Det är positivt att modellen har utvecklats av pedagoger för pedagoger, men också att den både involverar barnens utveckling, pedagogernas förhållningssätt och samspelet med vårdnadshavare, säger Fisun Yavas (S,) vice ordförande i delegationen.

Om priset
Örebro kommun delar varje år ut ett internt jämställdhetspris. Priset går till en person eller verksamhet som i sitt arbete bidrar till en varaktig jämställdhet mellan kvinnor och män, flickor och pojkar. Syftet med priset är att lyfta fram goda exempel och inspirera andra och på så sätt förbättra jämställdhetsarbetet i Örebro kommun.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in