Katalysatorstölden hos Transdev kan påverka Serviceresor

By on 11 augusti, 2022
Foto: Länstrafiken Örebro

Under lördagen den 3 augusti stals katalysatorer från 11 minibussar från företaget Transdev Mälardalen. Transdev Mälardalen är ett av de trafikföretag som kör Serviceresor åt Länstrafiken.

– Tyvärr kan det ta tid att få fram nya katalysatorer till minibussarna. Transdev jobbar på att så snabbt som möjligt få fram nya katalysatorer eller få tag på ersättningsfordon. Tyvärr har liknande stölder inträffat på andra håll i landet vilket gör att behovet av katalysatorer är stort och det är också svårt att låna in ersättningsfordon, säger Staffan Juliusson, Enhetschef på Serviceresor.

I nästa vecka börjar höstterminen i länets skolor vilket innebär att antalet resor med Serviceresor ökar drastiskt.

Bristen på minibussarna kan innebära längre väntetider för våra kunder och vi uppmanar våra kunder att undvika resor på morgonen och eftermiddag då väldigt många skall till skola och arbete, res gärna med oss mellan kl 10:00 – 14:00 eller efter kl 16:00.

Serviceresor är ett samlingsnamn för olika resor som helt eller delvis betalas av samhället, till exempel färdtjänst, sjukresa eller skolskjuts. Serviceresor är ett komplement till den linjelagda kollektivtrafiken.

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Länstrafiken Örebro

You must be logged in to post a comment Login