Kenomiljonär i Örebro drömmer om husbil och tidigare pension

By on 6 april, 2022
Arkivbild

När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Johan Svedberg når mannen per telefon är han på jobbet och ovetande om sin miljonvinst, men har en svag aning om vad samtalet kan handla om.

– Finns annat i livet än att jobba, säger vinnaren, som tänker sig tidig pension och drömmer om husbil. – Jag tyckte jag kände igen Kenonumren… Nu vet jag inte vad jag ska göra, ska jag åka hem, eller vad? Jag måste ringa min sambo. Det här är chockartat! Jag blir alldeles sprallig. Jag vet inte vart jag ska ta vägen, undslipper han sig i det första segerrusiga ögonblicket.

Mannen är yrkesverksam, men har gått ner i arbetstid och tittat på möjligheterna att helt gå i pension tidigare än planerat. Med storvinsten öppnar sig möjligheter till både det och annat.

– Jag hade tänkt jobba något år till, men det finns så mycket annat i livet än att jobba och det här hjälper att kunna gå tidigare. Dessutom har husbil alltid varit en dröm. Och så vill jag kunna hjälpa min son. Den här vinsten kommer verkligen väl till pass, säger mannen som vill fira med smörgåstårta.

Det vinnande spelet var lagt hos City Gross i Örebro.

– Det här är den tredje högvinsten på en miljon eller mer på Keno hittills i år. Det är även årets första högvinst som går till Örebro, medan det är den fjärde sammanlagt till länet, varav högsta är en Jokervinst på tio miljoner till Karlskoga i februari, berättar Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa Svenska Spel

You must be logged in to post a comment Login