Kesko Sverige stärker sin position

By on 6 juli, 2022
Endre Espeseth, VD, Kesko Sverige.
Bild: Kesko Sverige

Kesko Sverige har tecknat ett avtal om att förvärva XL-BYGG Bergslagen, en bygghandel som består av två anläggningar, Örebro och Frövi. Förvärvet är en del av Keskos tillväxtstrategi i Sverige.

XL-BYGG Bergslagen kompletterar Kesko Sveriges position ytterligare både geografiskt och kompetensmässigt och blir en del av Kesko Sveriges rikstäckande bygghandelskedja K-Bygg.

Kesko Sverige har en stark position på byggmarknaden med 46 butiker inom K-Bygg som framförallt riktar sig till professionella byggare samt K-Rautas varuhus med huvudinriktning mot konsument och hemrenoverare. XL-BYGG Bergslagen blir en del av K-Bygg.

“Förvärvet av XL-Bygg Bergslagen ligger i linje med vår tillväxtstrategi i Sverige och kommer att stärka vår marknadsposition i Mälardalen. De blir en naturlig del av K-Byggs varumärke med fokus på den professionella kunden. Geografiskt kompletterar vi varandra väl där XL-BYGG Bergslagen är starka i Bergslagen, ett område där vi vill stärka vår närvaro. Jag ser fram emot att få hälsa medarbetarna på XL-BYGG Bergslagen välkomna in i Kesko Sverige och tillsammans bygga någonting bättre!” säger Endre Espeseth, VD, Kesko Sverige.

”Vi är mycket glada över att bli en del av Kesko Sverige och få en stark och långsiktig ägare. Det känns riktigt spännande att få sätta K-Bygg på kartan i Bergslagen och tillsammans ge kunderna ett ännu starkare erbjudande! Kesko Sverige driver utveckling inom områden som digitalisering, hållbarhet och logistik vilket tillsammans med vår starka lokala närvaro skapar ett vinnande koncept.” säger Maths Andersson, VD, XL-BYGG Bergslagen.

Det här är det tredje förvärvet som Kesko gör i Sverige i år. Nyligen förvärvades Djurbergs Järnhandel med en anläggning i Söderköping samt Föllinge såg i Jämtland, som båda kommer att ingå i det proffsinriktade varumärket K-Bygg.

XL-BYGG Bergslagen är en lokal bygghandel med ett brett sortiment för främst proffskunderna. Företaget har ca 18 medarbetare och omsätter 99 miljoner SEK (2021).

Förvärvet förväntas genomföras i oktober.

Örebro/Frövi
Örebronyheter

Källa Kesko Sverige

You must be logged in to post a comment Login