KIF hittade formen mot Kristianstad.

By on 12 juni, 2013

Det var dags för KIF Örebros sista match innan speluppehållet. Man tog emot Kristianstad hemma på Behrn Arena. Och tjejerna var tvungna att börja ta poäng igen. Efter den jobbiga 0-1 förlusten i söndags var det bara vinst som räknades idag.

Och tittar man på spelet i den första halvleken så såg man att tjejerna var revanschsugna. Men fast de förde spelet och skapade flera bra lägen stod det bara 1-1 när första halvlek var över.

Man fortsatte planenligt att föra spelet i den andra halvleken och det gav utdelningen då KIF gjorde 2-1 efter 60 min och 3-1 efter 76 min. Av det jag såg i söndags kan jag mycket väl instämma att den här matchen var betydligt bättre. KIF gjorde sig förtjänta av 3 poäng.

Första halvlek:
Det är hemmalaget KIF som började matchen bäst. De hade både fart och driv i spelet, men det var svårt för dem att få till några bra avslut. I den 15:e matchminuten fick KIF en jättemöjlighet men brände chansen. Ironiskt nog gjorde Kristianstads mål direkt efteråt. Det var Margret Vidarsdottir som la bollen i mål, det var även bortalagets första riktiga chans.

KIF fortsatte att spela efter sin plan och fick tillslut utdelning då Sanna Talonen kunde kvittera i den 33:e matchminuten. Det var lite av en slumpchans som gav utdelning. Målet gav KIF energi som fortsatte att föra matchen. Kristianstad hade inte mycket att säga till om. Ändå slutade första halvleken bara 1-1.

Andra halvlek:
KIF Örebro fortsatte att styra spelet i den andra halvleken men laget hade ändå svårt att ta sig in i straffområdet. Men efter att man höjde spelet en aning som började chanserna att komma. I den 60:e matchminuten hitta Lucie Martínková målet efter en hörna. KIF hade vid det här laget vänt 0-1 till 2-1.

Och det tog inte stopp där, i den 76:e matchminuten fick Lucie till ett kanonskott och gjorde ett drömmål som innebar 3-1. KIF Örebro hade vid det här läget tagit över matchen. Kristianstad hade inte så mycket att sätta emot, de gjorde mål på läget de fick. Och i princip var det bara en gång i matchen de fick ett bra läge. KIF vinner rättvist idag för de var bättre.