En poäng för KIF Örebro mot tabelljumbon

By on 12 juni, 2024

Under onsdagen tog KIF Örebro emot Trelleborg FF hemma på Behrn Arena för den tionde omgången av Damallsvenskan 2024.

Örebro som vann senast hemma mot Brommapojkarna, var sugna på en andra trepoängare för säsongen. Trelleborg å andra sidan förlorade senast, och var i desperat behov av poäng för att lämna sistaplatsen.

Det var Örebro som kontrollerade den första halvleken, men hade svårt att få till något framåt. Halvleken bjöd inte på några direkta chanser och det kändes lite nervöst, där båda lagen var mer rädda för att förlora än man var villiga att vinna. Första halvleken slutade 0-0.

Båda lagen kom ut med bättre energi i den andra halvleken, och när Örebro i den 54 minuten fick en hörna så kunde Ashley Barron klacka in 1-0 till hemmalaget. Efter målet sjönk Örebros intensitet och matchen blev mer jämn, Örebro försökte i slutet av matchen att bevaka sin ledning. 

Då lyckades ett forcerande Trelleborg få en hörna, och i den 84 minuten kunde de sätta den och kvittera 1-1. Övertiden gav inga fler mål och matchen slutade 1-1.

1-1 var inget orättvist resultat, och hoppades man på att offensiven lossat för Örebro efter matchen mot Brommapojkarna så blev man besviken. Det kändes som om laget var för rädda att förlora för att våga spela ut ordentligt, men det är ju de här matcherna man måste vinna.

Oavgjort måste nog tyvärr ses som en förlust idag, och frågan kvarstår om man kommer klara ett förnyat kontrakt i Allsvenskan.

Nästa match spelar KIF Örebro på söndag den 16 juni borta mot Linköping FC.


Matchfakta KIF Örebro vs Trelleborgs FF

  • 54 minuten Mål Örebro, Ashley Barron 1-0.
  • 84 minuten Mål Trelleborg, Moa Maria Karlsson 1-1.

Matchen slutade KIF Örebro 1 vs Trelleborgs FF 1.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Fotboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login