KIF Örebro fick bita hårt i Behrn Arenas gräs

By on 16 april, 2023

KIF Örebro har startat OBOS Damallsvenskan 2023 på ett bra sätt, först en i mina ögon en hedersam förlust mot topplaget Linköping för att i den andra omgången vinna mot Djurgårdens IF DFF. I dagens match tog man sig an Kristianstads DFF i den tredje omgången, det blev en match där Örebro fick bita hårt i Behrn Arenas gräs när man föll med 4-0.

Det var upplagt för en bra match på Behrn Arena, gassande sol och varmt. Ett riktigt skönt väder med andra ord, och det var så spelet såg ut inledningsvis med ett ganska ljumt tempo där man lirade boll med kompisarna. Det var Kristianstad som gjorde det första målet när Örebros defensiv inte var med på noterna, det positiva med målet att det gav energi till bägge lagen och spelnivån höjdes ett par snäpp. Det där med defensiven och framförallt tempot såg ut att vara ett problem under första halvek, Kristianstad kunde slå ytterligare två bollar där Örebros bleka defensiv lyste med sin frånvaro. När man gick till halvtids vila ledde gästerna med 3-0, och man hade mycket att tänka på.

Örebro kom ut i den andra halvleken med ny energi, där man tryckte på mot Kristianstads mål. Närmare så kom man inte för gästernas Evelyne Viens fullbordade ett hattrick i den 53 minuten, ett mål som gjorde att luften gick ur matchen. Resten av tiden blev till en enda lång väntan till att matchen skulle ta slut, vilket den gjorde och det var Kristianstad som vann med 4-0.

Sett till helheten så var Örebro ett steg efter, mer eller mindre hela tiden. Vid alla fyra målen var inte heller där man skulle vara, uppe i rygg nära motståndaren för att inte ge varken tid eller ytor. I den här matchen var det hemmalagets defensiv som gjorde det enkelt för Kristianstad, inte heller Örebros offensiv gladde under dagens match. Man hade i den första halvleken ett par fina chanser, dock utan att vara riktigt nära. De skott som kom gick i täck eller så var det knappt styrfart på bollen där gästernas målvakt enkelt kunde plocka upp bollen, de anfall/kontringar som man kom upp i var ganska harmlösa. Sen vinner man inga matcher av att när man får en tackling i anfall med boll och två spelare med sig sätta sig ner och slå ut med armarna där man förlorar ett bra läge, nej upp och jaga vidare när medspelaren har bollen. Eller att avbryta en löpning mot motståndarmål. när man egentligen kan skulle kunna byta löpriktning för att få till en målchans.

Det här såg svagt ut, även om Örebros tränare hade tagit ett par lyckopiller när han i intervjun efter matchen sa att han på något sätt hade sett ett bra spel, faktiskt där man egentligen inte var så långt efter som det såg ut. Eller som det i realiteten var, synd på ett lag som har kvalitéer att bita så hårt i gräset på Behrn Arena.

I nästa match söndag 23 april 2023 möter Örebro Växjö DFF på bortaplan, en match man bara ska vinna då Växjö har parkerat sig på jumboplats med noll inspelade poäng.

Matchfakta KIF Örebro vs Kristianstads DFF

• 09 minuten Mål Kristianstad, 0-1 Emma Petrovic.
  • 26 minuten Mål Kristianstad, 0-2 Evelyne Viens.
  • 38 minuten Mål Kristianstad, 0-3 Evelyne Viens.
  • 53 Minuten Mål Kristianstad, 0-4 Evelyne Viens.