KIF Örebro fick med sig säsongens första fullpoängare

By on 6 juni, 2024
Arkivbild

KIF Örebro ligger riktigt risigt till i tabellen, där man inför dagens match låg på näst sista plats. Poäng är viktigt i nuläget när man hade innan match fyra poäng upp till negativ kvalplats, i dagens match mot Brommapojkarna krossande man gästerna för att få med sig säsongens första fullpoängare.

Det var Örebro som inledningsvis hade mest boll och visade upp ett bra spel, Brommapojkarna var en aning tillbakatryckta och fick försvara sig. Även om det var Örebro som fick till det bäst, kunde man inte skapa något av värde. När man kom fram till gästernas straffområde tog det stopp, där var Brommapojkarna alldeles för bra.

Med 30 spelade minuter hade matchbilden ändrat sig en aning, där Brommapojkarna hade kommit in bättre i spelet för att få till en del skarpa lägen. Örebro jobbade på och skapade en del kontringar, under en av dem kom ledningsmålet för hemmalaget. I den 34 minuten kunde Molly Johansson riktigt snyggt skicka upp bollen i den högra delen av målet, 1-0 KIF Örebro.

Örebro stärkta av målet fortsatte att skapa chanser, i den 29 minuten fick man med sig en hörna från vänster. En hörna som till sist nådde fram till Sanni Ojanen, Sanni gjorde inga misstag och Örebros andra mål var ett faktum. Brommapojkarna gjorde allt för att komma ifatt, men hemmalagets defensiv var stabil.

När lagen gick till pausvila var Örebro i fortsatt ledning.

I den andra halvlekens upptakt kom gästerna ut för jaga ikapp Örebros ledning, men istället var det hemmalaget som utökade. I den 48 minuten gjorde Nora Harnes Håheim 3-0, ett mål som kom efter att Brommapojkarna hade haft två farliga målchanser i starten av andra delen.

Efter Örebros tredje mål såg det ut som om att luften gick ur gästerna, spelet gick ner sig och hemmalaget kunde lätt försvara sig. Även tempot var en aning lågt kunde man komma upp i anfall för att vara nära, i den 65 minuten var Inka Sarjanoja så nära att hon kunde göra mål. Nu var Brommapojkarna ett slaget lag, fyra mål var alldeles för mycket att hämta upp.

I det här läget kunde Örebro ganska lätt spela av matchen, en match som man från start mer eller mindre styrde över. Det ska sägas att Brommapojkarna har varit Damallsvenskans överraskningslag så här långt, de hade fått kvala sig kvar till högsta nivån två säsonger på raken och inlett årets säsong bra.

Med det sagt inte för att förringa Örebros vinst för alla matcher är viktiga, så ska det spelas om vinsten. Nu gjorde Örebro det riktigt bra som tog i matchen från start, för att hålla hela vägen i mål. Även om man släppte in ett mål i den 91 minuten var man det klart bättre laget för dagen.

Om insatsen från matchen är något som man kan bygga på återstår att se, i den tionde omgången av Damallsvenskan möter man jumbolaget Trelleborg. Det gör man torsdag 12 juni 2024, även den spelas på Behrn Arena.  Örebro ligger efter den nionde omgången kvar näst sist men bara en poäng efter Linköping på kvalplats, ett Linköping som möter just Trelleborg lördag 8 juni 2024.


Matchfakta KIF Örebro vs IF Brommapojkarna

  • 11 minuten, Mål Örebro, 1-0 Molly Johansson.
  • 39 minuten, Mål Örebro, 2-0 Sanni Ojanen.
  • 48 minuten, Mål Örebro, 3-0 Nora Harnes Håheim.
  • 65 minuten, Mål Örebro, 4-0 Inka Sarjanoja.
  • 90 minuten, Mål Brommapojkarna, 4-1 Ellinor Johansson.

Matchen slutade KIF Örebro 4 vs IF Brommapojkarna 1.

Anders Olofsson, Sport | Fotboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login