KIF Örebro föll efter svagt försvarsspel

By on 24 april, 2022

Under söndagen tog sig KIF Örebro an Piteå IF Dam på bortaplan för den femte omgången av Damallsvenskan 2022.

KIF hade inför matchen vunnit tre av sina fyra matche och visat upp ett bra spel. Piteå hade vunnit två matcher och spelat en oavgjord med vinst senast hemma mot Kalmar.

Det var Piteå som började den första halvleken bäst med ett vist spelövertag och i den sjunde minuten tog hemmalaget ledningen med 1-0. KIF hade svårt att få kontroll på bollen och Piteå bröt ofta Örebros passningar vilket bäddade för chanser till hemmalaget. Piteå fortsatte att spela bra och kunde i den 34 minuten utöka ledningen till 2-0 efter att Örebro haft stora problem med försvaret i eget straffområde precis som vid det första målet. Örebro jobbade på för att få till en reducering men halvleken slutade 2-0 till Piteå.

Piteå fortsatte med sitt fina spel i den andra halvleken och skapade flera vassa chanser och kunde i 64 minuten sätta 3-0 för hemmalaget. Det fortsatte att vara hemmalaget som dominerade spelet och i 77 minuten var det dags igen då 4-0 var ett faktum. Örebro fortsatte att försöka få till en reducering och i den 87 minuten reducerade Örebro genom Amanda Rantanen som satte ett fint långskott i bortre krysset och 4-1. Örebro hade ytterligare en vass chans som man missade så matchen slutade 4-1 till Piteå.

Ingen vidare insats från KIF Örebro den här matchen och det var framför allt försvaret som fallerade idag då det blev rejält rörigt så fort Piteå kom in i straffområdet. Dessutom saknade jag den effektivitet vi sett de tidigare matcherna när KIF kommit in i motståndarnas straffområdet.

Nästa match spelar KIF Örebro borta mot Linköping FC måndagen den 2 Maj.

Matchen slutade Piteå IF 4 – KIF Örebro 1.