KIF Örebro förlorade för tredje matchen på raken

By on 30 april, 2023
Arkivbild

KIF Örebro förlorade senast mot bottenlaget Växjö och har en hel del att bevisa efter den rent ut sagt skrala inledningen på damallsvenskan 2023, i dagens match tog man sig an Vittsjö som låg innan match placerad precis bakom Örebro.

Spelet var tajt och jämnt och hade pågått i cirka fyra minuter när Vittsjö fick med sig en hörna, en hörna där hemmalaget kunde skarva in bollen i mål efter en defensiv miss från Örebro. Fortsättningsvis var bägge lagen ganska jämna och det hände egentligen inte speciellt mycket då man tog ut varandra, och gjorde det svårt att komma fram till lägen. Hörnor verkade vara en bra grej för Vittsjö, för i den 41 minuten kom mål nummer två för hemmalaget. Målet kom när en helt fristående spelare mitt framför Örebro mål enkelt kunde nicka in bollen, man kunde undra hur man tänkte där i defensiven.

I den andra halvleken spelade Örebro upp sig och man började närma sig en reducering, som kom i den 62 minuten där Maja Bodin kunde slå in 1-2 bollen i mål. Trots fortsatt stort bollinnehav från KIFs sida så kom man inte närmare än så och den tredje förlusten på raken var ett faktum.

Sett till 90 minuters spel så spelade Örebro upp sig, något klantigt att egentligen dra på sig två baklängesmål under första 45 där man tappade en hel del markering. Under den andra hade man ett visst spelövertag men var fortsatt ganska ineffektiva där man inte skapade något av värde. Segt spel gjorde att Vittsjö faktiskt ganska enkelt kunde både störa och avbryta Örebros anfall.

I den sjätte omgången av damallsvenskan väntar BK Häcken FF på bortaplan och det blir ingen lätt match där man sig an tabelltrean, torsdag 4 maj 2023 kl. 19 spelas den matchen.

Matchfakta KIF Örebro vs Vittsjö GIK

• 04 minuten Mål Vittsjö, 1-0 Hanna Ekengren.
  • 41 minuten Mål Vittsjö, 2-0 Nellie Persson.
  • 62 minuten Mål Örebro, 2-1 Maja Bodin.