KIF Örebro spräckte måltorkan vann mot Eskilstuna United

By on 27 maj, 2022

Under fredagen tog KIF Örebro emot Eskilstuna United hemma på Behrn Arena för den elfte omgången av Damallsvenskan 2022.

Örebro som förlorade senast hemma mot Vittsjö behövde börja ta poäng igen för att börja närma sig toppen, man lån inför matchen på en åttonde plats i tabellen. Eskilstuna förlorade även de senast, då hemma mot Rosengård och behövde även de poäng för att behålla sin fjärdeplats i tabellen och inte tappa för mycket mark mot topp trion.

Örebro öppnade den första halvleken med ett stort bollinnehav och flera chanser, Eskilstuna flyttade då upp sin press för att störa hemmalaget m. Då Eskilstuna flyttade upp pressen blev de också sårbara bakår och i den 34 minuten kunde Örebro göra 1-0 genom ett självmål efter att ett inlägg från Amanda Rantanen gått på Emma Östlund och i mål. Efter målet satsade Eskilstuna för en kvittering och skapade ett par chanser, men det var Örebro som gick till halvtidsvila med en 1-0 ledning.

Eskilstuna började den andra halvleken klart bättre än den första och i 49 minuten fick man ett jätteläge, då bortalaget kom fria i Örebros straffområde och sköt rakt i stolpen samt rituren utanför. Örebro jobbade på och tog sig åter in i matchen och spelet blev mer jämnt. Men Eskilstuna började bli mer desperata och skapade i mitten av halvleken flera chanser genom att åter flytta upp sin press, men hemmalaget kunde efter en stund åter få bättre kontroll på matchen. Även om Eskilstuna forcerade för kvittering mot slutet så kunde Örebro kontrollera spelet och vinna med 1-0.

Kanske inte någon riktig höjdarmatch från Örebros sida, men man kontrollerar spelet under stora delar av matchen och det känns ändå som ett fall framåt jämfört med de senaste matcherna. Nu väntar  Kristianstad DFF borta nästa söndag den 5 Juni och vi hoppas på att laget kan ta nya steg framåt då.

Matchen slutade KIF Örebro 1 – Eskilstuna United 0.