KIF Örebro tog enkel vinst hemma mot AIK

By on 18 september, 2022

KIF Örebro tog emot tabelljumbon AIK på Behrn Arena i den 20 omgången av Damallsvenskan, ett AIK som vann hemma mot Örebro i den första omgången. Örebro ligger på en hyfsat säker plats poängmässigt, med vinsten i dagens match ser ett nytt kontrakt i Damallsvenskan säkrad.

Inledningsvis såg det inte helt klart att Örebro skulle ha fått med sig tre poäng då AIK under den första halvleken såg riktigt bra ut, hemmalagets spel däremot var en aning trubbigt och man fick varken fram boll eller skapade klara lägen. I den andra halvleken kom Örebro ut och tog tag i takpinnen där man från den 45 minuten och framåt styrde spelet, det blev kanske en aning för självsäkert för hemmalaget då gästerna fick till en reducering med 20 minuter kvar att spela. En reducering som gjorde att Örebro vaknade till liv igen och förstod att man inte kunde slå av på takten och men gick från 3-1 till 5-1 innan matchen var klar.

Med sex omgångar kvar att spel ligger Örebro i nuläget 18 poäng före laget som ligger på plats för negativt kval, det finns alltså en teoretisk chans att man kan hamna där. Men det är i praktiken omöjligt och jag säger att Örebro i och med segern idag, har man redan räddat spel i Damallsvenskan 2023. I den 21 omgången av Damallsvenskan spelar KIF Örebro borta mot Umeå söndag 25 september 2022.

….

Örebro inledde matchen på ett strålande sätt där man rullade boll riktigt bra mellan lagdelarna, ett spel där motståndarna mer eller mindre inte hängde med. Nu höll inte det spelet i sig speciellt länge då man tappade intensiteten och AIK kom in i matchen, spelet jämnade ut sig där det var gästerna som skapade flest farliga chanser. I den 31 minuten kunde Örebro ta ledningen genom Berglind Ros Augustdottir som kunde raka in bollen i mål, när den första halvleken var över stod det 1-0 på resultattavlan.

….

Den andra halvleken inledde hemmalaget med att helt enkelt dominera, man spelade bra och i den 57 minuten hade Örebro utökat ledningen genom en helt fristående Regan Steigleder som enkelt kunde nicka in bollen i mål till 2-0. Skönspelet för Örebro fortsatte och inom loppet av två minuter kunde Katie Jayne Lockwood slå i tredje bollen i mål bakom AIKs målvakt, nu var det en helt annan kvalité på hemmalagets spel. Tyvärr tappade hemmalaget då man i den 70 minuten efter en stunds slarvigt spel bjöd AIK på ett reduceringsmål, efter bjudningsmålet tog sig Örebro samman. Fick tillbaka sitt spel och när slutsignalen ljöd så hade man vunnit med 5-1.

Matchfakta

Första halvlek

• 29 minuten varning Örebro, Nathalie Hoff Persson.
  • 31 minuten mål Örebro, 1-0 Berglind Ros Augustdottir.

Andra halvlek

• 57 minuten mål Örebro, 2-0 Regan Steigleder.
  • 60 minuten byte AIK, ut Kaisa Colli in Caroline Murray.
  • 62 minuten mål Örebro, 3-0 Katie Jayne Lockwood.
  • 67 minuten dubbelbyte AIK, in Vilma Ljung Klingvall ut Chinyelu Asher, in Matilda Nildén ut Adelisa Grabus.
  • 68 minuten trippelbyte Örebro, in Amanda Rantanen ut Katie Jayne Lockwood, in Elsa Pelgander ut Emilia Pelgander, in Wilma Öhman ut Regan Steigleder.
  • 70 minuten mål AIK, 3-1 Remy Siemsen.
  • 78 minuten byte AIK, in Sara Nordin ut Emelie Jansson.
  • 81 minuten straff Örebro, mål 4-1 Heidi Kollanen.
  • 81 minuten varning AIK, Sara Nordin.
  • 85 minuten byte Örebro, in Lisa Frisk ut Heide Kollanen.
  • 93 minuten mål Örebro, 5-1 Michaela Kovacs.